VIDEO Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudă la Sectorul 1, finalizare proces electoral blocat

Share

PSD a furat ca în codru, în Bucureşti şi în ţară. Dar nu finuţ, cu perdea, ci ciobăneşte, cu toporul. Este părerea noastră.

Clotilde Armand anunță că în sediul Direcției de Salubrizare a Primăriei Sectorului 1 s-au găsit procese verbale ale modului în care s-a votat în Sectorul 1. Ea spune că aceste documente nu aveau ce să caute într-o instituție publică.

„Iată procese verbale originale, semnate, ștampilate care au fost luate de la biroul electoral de sector și au fost aduse aici, la sediul primăriei”, a anunțat Armand.

„Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în față Justiției”, a precizat Armand.

Pe de alt[ parte, la Sectorul 1, după numărarea a 93,69% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,32%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,46%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

PSD contest[ acest rezultat și a depus la BEC o solicitare de renumarare a voturilor, a anunță Ciolacu la România TV. luni seară. El a acuzat drept „tâmpenie” acuzațiile de fraudă lansate de Clotilde Armand. Daniel Tudorache susține că are 200 de voturi în plus.

Un membru al secției de votare din partea USR observase duminică noapte că mai mulți indivizi au plecat din secție cu o pungă cu provese verbale. Unii au fugit, însă unul a fost prin cu 100 de procese verbale asupra sa și a fost dus la Poliție.

„Colegii mei au avertizat imediat poliția, Jandarmeria, au venit și au găsit procese verbale originale”, a anunțat Armand.

Ea a mai acuzat că în sediul instituției au fost monitorizate alegerile, în interesul politic al lui Daniel Tudorache.

”Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra să mai multe procese verbale.

Persoanele în cauza au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din poliție, este vorba despre Sorin Cătălin Tomescu, unul dintre candidații PSD la Consiliul Local Sector 1.

La Sectorul 1, după numărarea a 87,59% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,36% din voturi, Daniel Tudorache (PSD) – 39,41%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,76%.

Primarul PSD Daniel Tudorache a anunțat, luni, că el ar fi câștigat de fapt alegerile în Sectorul 1, împotriva lui Clotilde Armand. „Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris Tudorache pe Facebook.

Share