home CORUPTIE, POLITICA VIDEO Călin Goia de la Voltaj: Un 10 august se poate repeta!

VIDEO Călin Goia de la Voltaj: Un 10 august se poate repeta!

Share

O ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar legifera tot ce înseamnă corupție și hoție, spune Călin Goia, solistul trupei Voltaj. Un protest precum cel din 10 august, adaugă acesta, s-ar putea repeta, crede artistul.

Iar aacesta pentru că societatea civilă nu şi-a pierdut capacitatea de a se mobiliza, susţine Goia.

Călin Goia: Există şi mocneşte în fiecare român

Eu cred că există și mocnește acolo, în fiecare român, și cred că un 10 august este elocvent pentru ceea ce simte România în zilele acestea. Și sondajul făcut acum legat de referendum împotriva amnistierii unor fapte penale este elocvent, la fel, și cred că și datorită faptului că suntem mai conectați prin tot ce înseamnă digital și mai informați, cred că putem reacționa prompt și un 10 august se poate repeta oricând sau alte proteste în Piața Victoriei.

Chiar dacă pare că lumea a cam lăsat armele, eu cred că avem capacitatea să ne mobilizăm din nou.

Călin Goia: Luptaţi în continuare!

Este foarte greu să le spui: Rămâneți și luptați în continuare, când zi de zi, se izbesc de aceleași probleme și încet-încet își pierd speranța. Eu mă aflu într-o categorie fericită și mi-e greu să le spun lor: Nu plecați, că va fi bine. Eu fac ce-mi place, pot să trăiesc din treaba asta, nu aș pleca de aici.

Pot să îi rog pe ei să aibă încredere și să lupte în continuare și să rămână aici, pentru că de multe ori pleacă cei mai valoroși oameni, ăsta e marele regret, și merg acolo unde li se oferă posibilitatea de a pune în practică ceea ce au învățat în facultăți, la mastere și așa mai departe.

Călin Goia: OUG pe amnistie şi graţiere legiferează hoţia şi corupţia

Ce se va întâmpla în România a doua zi după ce guvernul va da OUG privind amnistia și grațierea?

Atunci e legiferat tot ce înseamnă hoție, corupție, e un exemplu dat de la cel mai înalt nivel și atunci omul de rând se va alinia la treaba asta. La un moment dat, am fost cu un taximetrist care zicea: Ia, uite, ce fac ăștia, era foarte revoltat, zice: păi, așa o să îl învăț și pe fiu-meu, de ce să stea ca prostul de mine, eu muncesc 10 ore în taxi, mai bine îl învăț să îi dea unuia în cap, că văd că oricum nu pățește nimic.

Am avut o discuție aprinsă pe tema asta, că trebuie să păstrăm în jur anumite valori și să nu le părăsim doar pentru ca alții fac altfel.

Share