home POLITICA Victor Ponta, carieră politică terminată

Victor Ponta, carieră politică terminată

Share

Victor Ponta, carieră politică terminată

Victor Ponta, aşa cum am afirmat de mai multe ori de-a lungul timpul, este un om terminat ca politician. Traian Băsescu are dreptate. Omul e complet discreditat, a făcut nişte lucruri pentru care nu va fi iertat niciodată de Occident.

Afirmam pentru prima dată acest lucru pe 30 iunie 2012, în articolul Victor Ponta-n picaj:

În acest moment, USL mai are o singură şansă: să impună un regim de forţă în România. Altfel, după N0049 (n.n.: număîrul de deţinut pe care l-a avut Adrian Năstase în puşcărie) vor urma şi alţi deţinuţi în USL. Dar dacă face acest lucru USL merge pe un drum cu sens unic, care la final are cu certitudine prăpastia politică.

USL trebuie astfel, dacă vrea să câştige legislativele, să treacă şi Curtea Constituţională în subordinea Cabinetului Ponta, apoi Preşedinţia, Internetul, presa scrisă, audio şi video, să falsifice alegerile legislative, evident după ce va fi trecut toată România în subordinea Guvernului, să interzică dreptul la expresie şi să umple centrele oraşelor mari, în frunte cu Capitala, cu garduri de fier anti-manifestaţii de protest.

Am greşit numai în prevestirea optimistă a faptului că, dacă Victor Ponta şi USL vor continua în acest ritm, până la sfârşitul verii lui 2012 românii vor fi în stradă: punctul critic la care o m asă critică dintr-un popor iese în stradă şi schimbă lucrurile este o necunoscută în psihologia maselor.

El a fost atins pe 16 noiembrie 2014, doi ani şi cinci luni mai târziu de la momentul la care am scris acele rânduri. Mutaţia majoră nu se petrece când te-ai lămurit şi ţi-ai dori-o tu, ci atunci când sunt coapte condiţiile sociale, politice, geopolitice, economice, moral-volitive etc..

De pe 16 noiembrie, a început de facto căderea lui Victor Ponta. De jure ea a început de la prima sa faptă cu potenţial infracţional. El este nu numai un om politic terminat, ci şi un om terminat: şi-a pregătit această stare în care se află acum de când este el om, de la primele presupuse episoade de sadism din tinereţe, de când probabil i-a rupt un picior tatălui său, fapt care i-ar fi grăbit acestuia decesul, precum susţine fostul senator, procurorul Valer Marian.

Infracţiunea de a fi simultan procuror şi ofiţer acoperit al unui serviciu secret, cea de a plagia pentru a-şi obşine doctoraul, neregulile din Dosarul Turceni-Rovinari, mafiotismele pe care le protejează poate, cu autoritatea sa, în Gorj sau în Mehedinţi, lunga cohortă de gafe făcute de Ponta de când se află la guvernare, participarea la lovitura de stat din iulie 2012, fraudarea referendumului din 2012, în care iar ar putea fi implicat, blocarea votului diasporei la alegerile din 2 şi 16 noiembrie, în care pare a fi irect responsabil – toate aceste nenorociri incredibil de multe şi de grave atârnă de gâtul acestui om ca nişte pietre de moară.

Urmărim acum căderea sa. Este inevitabilă.

Share