home CORUPTIE, POLITICA Victor Ponta ar candida la Primăria Capitalei, susţine Anca Alexandrescu

Victor Ponta ar candida la Primăria Capitalei, susţine Anca Alexandrescu

Share

Site-ul condus de Anca Alexandrescu, Realitatea din PSD, anunţă că „mai mult ca sigur Victor Ponta va candida la Primăria Capitalei”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

O eventuală candidatură a lui Ponta va rupe din voturile pentru Gabriela Firea, astfel că victoria lui Nicuşor Dan va fi certă.

„În România, şi nu doar în România, politica e pe bani, iar personajul care şi-a lansat candidatura la prezidenţiale în 2014, după o reţetă nord-asiatică, nu va putea să-şi facă intrarea în 2024 pe bicicletă sau, asemenea lui Dan Barna, pe trotinetă. Un motiv serios pentru care nopţile Gabrielei Firea şi ale lui Marcel Ciolacu nu mai sunt liniştite, de la o vreme încoace.

Mai mult ca sigur Victor Ponta va candida la Primăria Capitalei. Nu prea este o opţiune. Mai degrabă am spune că a ajuns în sectorul labirintului politic unde opţiunea se face între înainte sau în groapa cu lei. Iar umbra lui Victor Ponta aduce din ce în ce mai tare cu cea a lui Traian Băsescu.

Dacă în 2014 propunea un plan politic construit pe ideea unităţii şi regăsirii solidarităţii naţionale, astăzi, strâns cu uşa, va intra în scenă ca elementul de perturbare naţională. Din ce în ce mai singur, Victor Ponta, un diplomat nu degeaba asemănat cu Nicolae Titulescu, se vede nevoit să facă declaraţii stridente, să vomite, să se ia la trântă cu statul paralel mai înainte de a spăla parchetul etc. Să fie omul orchestră, să ne dezbine oricum, pentru a-şi aşterne la picioare mulţimile, după ce le-a reconciliat. Acesta este planul, dar de la plan la acţiune apar şi elemente-surpriză.

Unii ar zice că toate calculele de mai sus sunt inutile şi doar podul de flori spiritual cu Liviu, pardon, George Maior, ar fi suficient pentru ţinta aleasă. Fals! Sunt situaţii din care viaţa a extras expresii ca a nu avea mamă, a nu avea tată, şi suntem în prezenţa uneia dintre ele. Preşedintele Pro România are experienţa pisicii care a căzut de 8 ori şi ştie că puterea se ia, nu ţi-o poate da nimeni. Doar numai Dumnezeu, dar nu doxologia este domeniul de preocupare”, este articolul publicat pe Realitatea din PSD.

Articolul este semnat cu pseudonimul Vitoria Lipan, însă cel mai probabil autorul este Anca Alexandrescu. Aceasta a lucrat pentru toţi şefii PSD, inclusiv pentru Victor Ponta, începând cu Adrian Năstase. Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dăncilă şi Dragnea, a rămas apropiată de PSD.

Între Victor Ponta şi PSD au început să apară tot mai multe tensiuni, deşi liderii celor două formaţiuni vorbesc despre o posibilă alianţă de centru-stânga.

Share