Victor Ponta anunţă întreruperea fuziunii cu Călin Popescu Tăriceanu

Share

Victor Ponta a fuzionat prin absorbţie, înainte de alegerile legislative, cu Călin Popescu Tăriceanu. De fapt partidele, dar aproape că nu e nici o diferenţă.

Biroul Executiv al Pro România a anunțat că a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pe 26 februarie, pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

Pro România a luat această decizie a doua zi după ce Tăriceanu a fost inculpat pentru luare de mită. Biroul Executiv al Pro România s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru, cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, Biroul Executiv al Pro România a decis convocarea congresului.

„Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, Pro România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare.

Congresul Național Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță, în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior”, se precizează într-un comunicat de presă al Pro România.

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost pus sub inculpare, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul în care este acuzat de luare de mită 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticorupție au ajuns în etapa în care fostul prim-ministru urmează să fie trimis în judecată.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru luare de mită.

Share