home ECONOMIE, POLITICA Victor Ponta: Acciza majorată la carburanţi se aplică din aprilie

Victor Ponta: Acciza majorată la carburanţi se aplică din aprilie

Share

 

"Dacă-mi arăt tâmpla cu degetul ca Diderot, par mai inteligent"
“Dacă-mi arăt tâmpla cu degetul ca Diderot, par mai inteligent”

Ponta susţine acum că acciza la carburanţi va trebui majorată, probabil de la 1 aprilie. Parcă spunea sau dădea de înţeles de curând că renunţă la acciză.

În cazul în care amânarea acestei creşteri va afecta negativ bugetul, Guvernul va fi obligat să renunţe la alte măsuri fiscale, precum scăderea contribuţiei de asigurări sociale.

Atunci premierul va spune: “Uite ce sunt obligat să fac din cauza dictatorului Băsescu, care nu ne lasă să guvernăm. Dar lasă, mai sunt 11 opt luni!”.

Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (…) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi

a declarat Ponta la Antena 3.

Efectul amânării majorării accizelor la carburanţi va fi analizat după primele trei luni, dar un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât prin rectificare, care poate fi făcută numai în semestrul II, rectificare bugetară care, în aceste condiţii, poate fi negativă.

Share