home CORUPTIE, POLITICA Victor Ponta a făcut cerere de ieşire din Baroul Bucureşti

Victor Ponta a făcut cerere de ieşire din Baroul Bucureşti

Share

Apune steaua lui Victor Ponta, politicianul de mucava care se pregătea să dandideze la Preşedinţie în alegerile din anul 2024, după sloganul “lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League”.

Baroul București a confirmat că Victor Ponta rămâne avocat chiar dacă nu mai are nici o cale de a contesta faptul că este un plagiator. Ponta a făcut un prim gest de pocăință și s-a suspendat din Baroul București, anunţă Newsweek.

Victor Ponta a pierdut definitiv, în iulie 2020, procesul deschis împotriva verdictului de plagiat dat de CNATDCU și în urma căruia, în 2016, i-a fost retras titlul de doctor.

Instanța Supremă a decis, astfel, definitiv, ca Victor Ponta să rămână fără titlul de doctor, după ce a plagiat în teza de doctorat.

Fostul premier a intrat în avocatură, în anul 2005, fără concurs, pe baza acestui doctorat, adică prin fals.

Victor Ponta a intrat în Baroul București și a devenit avocat printr-un fals (titlul de doctor). De-a lungul timpului, ca (fals) avocat, Victor Ponta a câștigat în jur de 400.000 de euro

Imediat după verdictul Înaltei Curți am cerut un punct de vedere, iar Baroul București mi-a precizat că nu are, deocamdată, pe agendă analiza cazului Ponta deoarece nu a primit o înștiințare oficială.

A mai trecut o lună și nu s-a schimbat aproape nimic. Spunem aproape, pentru că Victor Ponta a decis să se suspende la cerere din avocatură. Data încetării dreptului de exercitare este 23 iulie 2020, explică jurnalistul Petre Bădică.

Share