home POLITICA Verdict ICCJ: Colaborescu a voiculat cu Securitatea

Verdict ICCJ: Colaborescu a voiculat cu Securitatea

Share

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ “Felix”.

Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

foto: Gandul

fotoinfo: Dan Voiculescu urmareste discursul avocatului sau, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, joi, 7 iulie, 2006. Liderul PC a prezentat presei sapte note de serviciu si doua declaratii semnate “Felix”, preluate de la CNSAS, din care reiese ca nu a facut politie politica. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

Într-o postare pe blogul său, pe 1 martie, Dan Voiculescu scria că în cei cinci ani de proces, puterea politică i-a fost permanent ostilă, dar că a reuşit să demonteze toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

“Faptul că surse arondate puterii cunoşteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanţa ar trebui să îl pronunţe joi, 3 martie, ar trebui să mă îngrijoreze. Ar fi un indiciu că decizia a fost luată la alt nivel. Şi, totuşi, nu mă îngrijorează”, scrie Voiculescu care adaugă că ştie că “se fac presiuni uriaşe”.

Voiculescu spunea că dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va rezista presiunilor, va da un verdict corect.

“Dacă presiunea puterii politice va învinge, voi continua imediat procesul la CEDO şi mă voi asigura că toţi cei care au greşit în acest dosar vor plăti”, mai spune Voiculescu, el adăugând că în ambele cazuri va câştiga şi că este decis să recuperez “imensul prejudiciu moral” suferit.

citeste si:
Dan Voiculescu: Dosarul se va tranşa la CEDO. E un verdict absolut incorect (Antena 3)
Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod “Felix”. Decizia este definitiva si irevocabila (HotNews)
Curtea Suprema: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea. Verdict definitiv (Revista 22)

Share