Vasile Dîncu: UDMR s-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta!

Share

Vasile Dîncu a explicat poziția partidelor din coaliție și rămânerea și colaborarea cu UDMR, în coaliție, după declarațiile explozive ale premierului Viktor Orban, de la Tușnad.

„Sigur că UDMR-ul s-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta. În momentul acesta însă eu cred că ei nu ne putem aaștepta să nege …să-l nege pe Orban sau să-şi nege relația lor cu Ungaria și nici nu cred că se va întâmpla ca, în cadrul coaliției, atâta timp cât ei își fac treaba corect, din perspectiva administrării treburilor țării, nu cred că se va întâmpla, chiar dacă discuții s-ar putea să fie, nu cred că se va întâmpla. (…)

Sigur că această alternativă există întotdeauna în viața politică. Problema este una de reprezentare a minorității maghiare.

Până la urmă, faptul că sunt reprezentanți în Parlament este un lucru bun și sunt reprezentanți pentru că au în Parlament (n.r.: reprezentanţi).

A fi reprezentat la guvernare nu este obligatoriu și asta ține până la urmă de voința politică a alianțelor care se fac.

În acest moment cred însă că, fiind și un context foarte complicat, având în vedere că UDMR, dincolo de unele gesturi pe care unii reprezentanți le fac și care sunt uneori la adresa majorității române, nu sunt cele mai potrivite, ca să spunem așa, dincolo de asta, nu cred că este momentul ca să declanşăm o criză guvernamentală datorită sau, mă rog, din cauza faptului că Orban a venit la Tușnad și a spus prostii”, a explicat Vasile Dîncu, la “Legile puterii”, cu Alexandra Păcuraru.

Share