home CORUPTIE, POLITICA Valeriu Nicolae (USR PLUS) îl numeşte pe Piedone “o vomă de om”

Valeriu Nicolae (USR PLUS) îl numeşte pe Piedone “o vomă de om”

Share

Valeriu Nicolae, politician USR PLUS, îi face fişa personală lui Cristian Popescu Piedone, omul care a apărut din neant (“Să nu vă frigeţi!”) şi e la Primăria Sectorului 5, în miezul sărăciei Bucureştiului.

Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, își manifestă dur revolta față de faptul că penalul Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

Bun cunoscător al problemelor sociale din Ferentari, el ajutând de-a lungul timpului sute de copii din acest cartier, Nicolae anunță că își pregătește de acum candidatura pentru funcția de primar al sectorului.

„Am crezut că cel mai bine pot ajută făcând ceea ce fac acum. Muncind cu oamenii care mă fac mai bun de la Casă Bună să ajutăm copiii din Ferentari și din satele din Argeș, scrisul despre impostură din Parlament, sfaturile pentru cei câțiva oameni în care cred și care mă ascultă din politică, afacerea mea și alte chestii de voluntariat despre care nu scriu și nu voi scrie vreodată.

Am greșit. Iarăși. Piedone, o vomă cu formă de om, a câștigat la sectorul 5. Nu contează cine și cum și de ce dar eu, unul, mă simt vinovat.

N-am avut nici stomacul pentru compromisuri și nici convingerea că aș fi putut să fiu un primar bun. Habar nu am dacă l-aș fi bătut pe Piedone. M-am simțit un impostor și să mă gândesc să particip în competiția pentru primărie.

Patru ani sunt destui să punem la punct planuri să învățăm administrație cum trebuie și să avem o echipa care a făcut multe deja în sector înainte de viitoarele alegeri. Sunt dispus să încerc tot ce pot să ajut. Cum am o frică grozavă de a nu visa cai verzi pe pereți am o serie de condiții.

Dacă va strângeți minim 100 de oameni care să facă pasul asta cu mine, adică să veniți la PLUSUSR sector 5 atunci fac și eu pasul asta (adică 100 trebuie să comentați și să spuneți explicit că va băgați la așa ceva). Dacă suntem peste 200 promit că mă pun pe învățat și dacă nu găsim altul mai bun candidez căci sunt cel puțîn câteva sute de oameni prin Ferentari care nu ar mai vota aiurea în felul asta. Și minim 5.000 de like-uri până mâine. În cazul în care nu ne primește PLUSUSR-ul că în mod sigur eu unul nu am de gând să accept mersul pe burtă, compromisuri de rahat , lipsa de echipa critică(redteam), de indicatori de performanță, de transparență sau cumulul de funcții atunci putem vorbi de chestii independente.

Dacă nu, o să fac ceea ce oricum făceam. CNA-ul este o mizerie, palamentul și universitățile colcaie de impostori, iar la partea de copii, sărăcie abjectă și educație online suntem pulbere așa că sigur nu o să stau degeaba. Oamenii buni fac chestii bune indiferent dacă au sau nu au funcții”, a anunță Nicolae pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone este câștigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central. Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

După numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condițiile unei prezente la vot de 94.799 votanți, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

El este urmat de candidatul PNLUSR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.

Actualul primar de sector, social-democratul Daniel Florea, se situează pe poziția a treia.

Share