USL trage de timp, poate-poate

Share

Cursa disperată în care s-a angajat acum USL arată cam în felul următor:

pe de o parte, trage de timp pentru ca Crin Antonescu să stea cât mai mult cu putinţă la Cotroceni. Dar cu fiecare zi de Crin la Cotroceni PNL devine tot mai mic politic în opţiunile electorilor. Rămânerea lui Mireille Mathieu la Palatul Cotroceni denotă astfel disperare;

pe de altă parte, se grăbeşte să o numească pe Mona Pivniceru pe cât posibil cât mai repede la Ministerul Justiţiei până când vine Băsescu la Cotroceni, pentru ca aceasta să se suie cu picioarele pe Justiţie şi să o aservească, pentru ca dosarele puşcăriabililor să fie uitate prin sertare şi batista să fie pusă pe ţambal.

Ne dăm seama cât de subţiate sunt la puci resursele umane ale PNL, dacă apelează la Mona Pivniceru. Ca imagine, este cumplit, catastrofal, suicidar politic.

Dar de la o vreme cursa a devenit una cu obstacole.

Marţea viitoare Curtea Constituţională ar trebui să se întrunească şi să decidă invalidarea referendumului, aşa cum ar fi normal. Aşa că USL face presiuni asupra judecătorilor CCR, încercând să matrafoxeze votul, iar oficinele sale strigă că votul trebuie să fie 6 – 3, nu 5 – 4, pentru că în CCR sunt patru inşi propulsaţi acolo de USL: Ion Predescu, Tudorel Toader, Aspazia Cojocaru şi Acsinte Gaşpar.

Realitatea.net

În fereastra de oportunitate dată de prezenţa lui Crin Antonescu la Cotroceni, USL încearcă să o pună pe Mona Pivniceru în fruntea Ministerului Justiţiei, pentru ca aceasta să decapiteze Justiţia independentă şi puşcăriabilii coaliţiei să scape cel puţin pentru un timp.

Soluţiile disperatului sunt şi cele mai periculoase.

Una este soluţia lui Mircea Dogaru, de la societatea civilă pucistă, care ar vrea ca după revenirea lui Băsescu la Cotroceni să provoace haos în ţară. De aici declaraţiile Monicăi Macovei despre pericolul războiului civil.

Aceşti oameni aflaţi în spatele lui Dogaru sunt tot ce a trimis în pensie comunitatea de informaţii română în ultimii 22 de ani, pe măsură ce s-a aliniat la standardele unei societăţi democratice.

Ei sunt capabili să pună în practică metodele de instigare la acte de violenţă, pe care le-au folosit şi în anii 90, cu ocazia a patru mineriade (trei în 1990 şi una în septembrie 1991) şi a violenţelor din martie 1990, de la Târgu Mureş. Pericolul e foarte mare, nu trebuie trecut la preţ de matineu.

A doua este soluţia autodizolvării Parlamentului, despre care se tot vorbeşte în aceste zile: dacă referendumul e invalidat, pentru ca Băsescu să nu se întoarcă la Cotroceni, Parlamentul, înainte să decidă calea de urmat, se dizolvă, prin demisia din el a arcului USL.

Astfel, România ar rămâne fără Legislativ fix înainte de Legislative, cu un preşedinte interimar la Cotroceni, un preşedinte suspendat pe lângă strada Vasile Lascăr, la sediul de campanie, un guvern ilegitim, care a contribuit la un puci parlamentar şi o mare problemă, ca sat fără câini exact în momentul când al doilea bump al crizei globale va izbucni cu furie şi va lovi România în plin.

Inconştienţa acestor oameni este incredibilă. Sau poate că fac special.

Share