Unde ajungem astfel? Diaspora se va mişca

Share

Unde ajungem astfel Diaspora se va mişca

Răspunsul este simplu: există o parte activă civic din societatea românească, foarte conexată cu diaspora. Ea s-a manifestat puternic la votul din 16 noiembrie.

Urmează o avalanşă de măsuri reacţionare. Pe măsură ce procurorii DNA taie în carne vie peste tot, apele continuă să se despartă. Diaspora află. Mamele sunt sunate de fii, din străinătate.

Băsescu, am văzut, se ia de mână cu Sistemul Ticăloşit. Mass-media e ocupată de bursuci reatebişti, ghiţi, pui de vânţi şi kaghebişti mititei şi de tot felul de aparenţi îngeri de conivenţă.

Acum e pe faţă. O spun chiar şi unii dintre cei ce se dau eroi, dar cântă în acelaşi cor, împinşi de la spate, pentru că, nu-i aşa? zic ei, “toţi suntem datori cu câte un DNA” şi, în numele acestui fapt, până şi Ponta într-o zi poate fi preferabil aşa-zisului “binom DNA-SRI” (a cărui existenţă nu a demonstrat-o nimeni).

Ei bine, noi nu suntem datori cu nici un DNA. Şi ca noi mai sunt mulţi. Şi în şară, şi în diaspora. Românul onest, care nu a pus botul la slănină, nu e dator cu nici un DNA.

Aceşti oameni se coalizează acum şi trimit Opoziţia pe Internet. Acolo este un melanj de oameni din toate mediile sociale, din interiorul ţării, din diaspora, de peste tot. El se catalizează în momentele critice.

La alegerile legislative din 2016, dacă mai enervează mult cu agresivitatea lor făţişă (şi nu prea mai au încotro, că zornăie cătuşele-nspre tubulatură), s-ar putea să se trezească cu noi surprize electorale.

Share