Un apropiat al lui Ionel Arsene ar fi vinovat pentru focarul din Neamţ

Share

Un apropiat al baronului PSD de Neamţ, Ionel Arsene, ar fi persoana responsabilă pentru existenţa focarului de infecţie de la Neamţ.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că există un focar de infecţie la Spitalul Judeţean Neamţ. Numărul celor care au fost infectaţi în judeţul Neamţ este de 234, a specificat Grupul de Comunicare Strategică. Neamţ este pe locul patru în ţară, ca număr de infecţii, după Suceava, Bucureşti şi Timiş.

„Avem un focar care se dezvoltă în Spitalul Judeţean Neamţ. Acolo avem deja 27 de cadre medicale, plus 70 care sunt în izolare voluntară la domiciliu, puse pe o anchetă epidemiologica. Mâine, în funcţie de evaluarea la faţa locului, după şi o analiză a managementului sau DSP-ului din judeţul Neamţ, vom lua şi decizia în consecinţă. Cert este că acolo se dezvoltă un focar în interiorul unităţii sanitare”, a anunat ministrul, joi.

Joi seara, managerul Spitalului Judeţean Neamţ a fost demis, stârnind furia şefului CJ Neamţ, baronul PSD Ionel Arsene.

„Încă de dimineaţă am văzut în presă că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, doctorul Florin Apostoae, a fost schimbat din funcţie fără a i se împută ceva, doar pentru a se face o numire politică în locul domniei sale. (…) Liberalii nu fac altceva decât să politizeze tot, inclusiv sănătatea nemţenilor!

Aţi vrut spitalul în subordine, iată, îl aveţi ! Dar să vă ferească Dumnezeu să ajungă Spitalul judeţean Neamţ în situaţia celui de la Suceava!”, a ameninţat Arsene pe Facebook.

Însă principalul vinovat de declanşarea focarului este un fost pesedist, Vasile Ouatu (afacerist şi fost viceprimar în Piatra-Neamt), cel de-al treilea roman care a murit de coronavirus, pe 22 martie.

În zilele anterioare, Ouatu s-a plimbat între două spitale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamt şi Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, refuzând internarea şi refuzând să-i fie prelevate probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus.

Ulterior, mai multe cadre medicale de la cele două spitale care au intrat în contact direct cu Ouatu au intrat în izolare.

„Acest individ a participat la concursul de dans de la Sala Sporturilor, a refuzat testarea, apoi izolarea, s-a dus să îşi facă analize (bolnav fiind) la spitalul de TBC Bisericani, a organizat petreceri cu sute de persoane la hotelul şterpelit de la stat, a făcut întâlniri de afaceri cu foarte multe persoane. I s-a deschis dosar penal pt zădărnicirea limitării bolilor, dosar care i-a fost clasat- evident… probabil a infectat jumate de oraş…”, a explicat o sursă din Piatra-Neamt pentru aktual24.ro.

La restaurantul pe care îl deţine, Vasile Ouatu a organizat (cel puţin) 2 petreceri cu ocazia zilei de 8 Martie. Sute de oameni din toate categoriile au fost prezenţi acolo fără să bănuiască nimic, scria presa locala.

Ouatu este parte a unui clan foarte puternic în Neamţ, cunoscut drept „clanul fraţilor Ouatu”. De altfel, unul dintre fraţii lui Vasile Ouatu, Nicolae Ouatu, are funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de TBC Bisericani. România Liberă a scris că regretatul procuror Cristian Panait a avut în atenţie Clanul Ouatu.

“’Romania libera’ deţine un înscris al regretatului procuror Cristian Panait – cel care s-a sinucis în 2002 – de unde rezultă intenţia de a-l ancheta penal pe Gheorghe Ouatu, fratele comisarului-sef Ioan Ouatu, pe atunci şef al UM 0215 Neamţ, acum şef al Serviciului Judeţean de Paşapoarte. Dosarul a murit o dată cu Cristian Panait.

Ziarul a dezvăluit că procurorii anticorupţie îl anchetează pe comisarul Ioan Ouatu, şeful Serviciului Paşapoarte Neamţ, acuzat că ar fi încasat spăgi pentru a elibera paşapoarte în regim de urgenţă. De asemenea, reporterii noştri au inventariat averea familiei Ouatu, compusă dintr-un hotel, două cabane la munte, magazine, vile, apartamente, maşini de lux”,  scria Romania Libera, în urmă cu peste 15 ani.

Baronul Ionel Arsene a ţinut să îşi exprime public regretul după moartea lui Vasile Ouatu.

Share