Udrea şi Băsescu unde sunt?

Share

Udrea şi Băsescu unde sunt

Udrea şi Băsescu sunt două nume aproape banale prin România. Am citit pe vremuri o carte superbă de Cornel Udrea, “Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi”. Am vreo doi prieteni în listă, pe Facebook, numiţi Băsescu. Nici nu mi-a trecut prin cap să-l contactez pe vreunul dintre ei şi să-l întreb: omule, spune-mi, te rog, eşti cumva rudă cu…

Ce bine este să stai seara, de ziua ta, la gura căminului, cu nevasta, fetele şi nepoţeii lângă tine, de ziua ta, durându-te-n bască de lume. E bine să fii bunic? E bine să fii bunic! Aşa a fost în ultimele săptămâni Traian Băsescu.

A moşmondit ceva despre pericolul reprezentat de serviciile secrete, care e bine că sunt foarte puternice şi profesioniste, dar vor trebui stăpânite, pentru că ele reprezintă un pericol pentru democraţie, dar vag şi fără datele concrete şi percutanţa tipice discursului băsescianist.

Apoi a trecut la Udrea. Elena Udrea. Înainte de campanie: Elena Udrea va da nişte lucruri tari şi va combate puternic în campanie. Sanch, n-a făcut nimic… Înainte de primul tur, Udrea a fost o prezenţă greu credibilă, iar acum e absentă. Băsescu a apărat-o feroce, complet iraţional, până la capăt. Cum îşi apără bărbatul femeia iubită.

În pofida tuturor evidenţelor, a adus-o şi a susţinut-o în fruntea PMP, a sprijinit candidatura ei la Preşedinţie, făcând fondatorii PMP să plece din partid sau să se retragă din viaţă politică activă, umilindu-l pe Cristian Diaconescu.

Se vedea până la Polul Sud că normal ar fi fost ca Forţa Civică să fuzioneze cu PMP înainte de europarlamentare, iar în fruntea listei acestui partid trebuiau să fie Monica Macovei şi MRU. Apoi, dintre cei doi trebuia ales candidatul la Preşedinţie cu şanse reale.

În loc, tot mai vizibil, cupla Udrea – Băsescu a acţionat destructiv, făcând ferfeniţă unitatea Dreptei şi creînd actuala situaţie, în care numai un vot masiv anti-Ponta ne mai poate scăpa de o dictatură.

Şi ce fac Udrea şi Băsescu, “corifeii” statului de drept din România, acum, înainte de al doilea tur? Băsescu tace ca peştele. Unde e dezbrăcarea candidaţilor, arătarea corupţiei şi turpitudinii lor, promisă de el înainte de campanie? Nimic.

Unde e susţinerea (normală, desigur, organică, naturală) pe care Elena Udrea şi PMP ar trebui să o acorde candidatului Dreptei, Klaus Iohannis? Nu e. În loc, oficiosul PMP, B1 TV, despre care se spune că e finanţat de NIRO şi Elena Udrea, face mişto de Iohannis la greu şi dă live orice prostie pe care o spune orice lider PSD, începând cu Victor Ponta.

Mă aşteptam ca, după eşecul din turul I, Elena Udrea să iasă şi să anunţe că îşi dă demisia din fruntea PMP, iar apoi pe Eugen Tomac să vină şi să spună că membrii, votanţii şi simpatizanţii PMP sunt rugaţi să vină masiv la vot în turul al doilea, pentru a îl vota pe Klaus Iohannis. De asemenea, să-i roage pe basarabeni să facă acelaşi lucru. Nimic din toate acestea nu se întâmplă.

Deci: cine a trădat statul de drept şi România?

Share