UDMR şi AUR iniţiază împreună o lege copiată din Ungaria

Share

Cine spunea oare că UDMR şi AUR sunt la ciţite, ireconciliabili? Noi am evoluat faţă de anii 90, atunci asemenea lucruri între PRM şi UDMR nu se vedeau public.

Alianța pentru Unirea Românilor va iniția demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ, care să „limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualitățîi și a schimbării de sex”, în urma consultării în rândul membrilor și simpatizanților.
„AUR susține familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Târziu.
„Peste 98% dintre membrii și simpatizanțîi noștri susțîn necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers, suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat liderul deputaților AUR, George Simion, co-președinte al formațiunii.
Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a explicat că „activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România”.
„AUR susține familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat Claudiu Târziu, co-președinte AUR.
Și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunțat că susține inițiativa guvernului de la Budapesta, de a organiza un referendum, pe tema controversatei sale legi împotriva comunitățîi LGBTQ.
Istvan Csomortanyi, președintele PPMT, a declarat că, odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, în septembrie, partidul va iniția, prin propriul reprezentant în legislativul de la București, deputatul Zakarias Zoltan, de la UDMR, un proiect legislativ intitulat ”pentru protecția copiilor”, similar cu cel din Ungaria.
„Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii, cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare. Este destul de clar ce trebuie făcut, iar după consultarea cu Janos Mezei, președintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianța maghiarilor din Transilvania), este clar că atât PPMT, cât și Partidul Civic Maghiar (PCM) susțin valorile tradiționale și îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendum și să susțînă protecția familiilor și copiilor”, a declarat Istvan Csomortanyi, care mai este și co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania.
Acesta a mai subliniat că „este util ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor, în legătură cu Legea privind protecția copilului, deoarece acest lucru a provocat isteria unor cercuri occidentale”. Totodată, Istvan Csomortanyi a transmis că legea „varsă apă limpede în pahar în legătură cu propaganda LGBTQ din mass-media adresată copiilor”.
„Ar fi utilă implementarea unei legislațîi similare, care protejează copiii de propaganda sexuală, în întreaga Europa Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia”, a mai declarat politicianul.
Premierul ungar Viktor Orban a anunțat săptămâna trecută că va fi organizat un referendum, în problema protecției copiilor, ca răspuns la presiunile Uniunii Europene, de a modifica recentele amendamente aduse legislației privind educația și protecția minorilor.
„În ultimele săptămâni, Bruxellesul a atacat Ungaria în legătură cu legea sa privind protecția copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuală în grădinițe, școli, la televizor și în reclame”, spune premierul ungar, într-un mesaj video postat pe Facebook.
Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice ”reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualitățîi sau a schimbării de sex, legea intrată în vigoare la începutul lui iulie fiind calificată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept o rușine și descrisă drept „un atac la adresa democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale”, într-o rezoluție a Parlamentului European. La 15 iulie, Comisia Europeană a anunțat că a declanșat o procedura de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu această lege.
Share