UDMR a fost dat afară de alegători din Consiliului Judeţean Braşov

Share

UDMR mai pierde o breşă pe care o avea în ceea ce odată a fost Regiunea Autonomă Stalin, pe care URSS a încercat să o umple cu maghiari.

Patru formațiuni politice vor face parte din noul Consiliu Județean Brașov – PNL, USR PLUS, PSD și Pro România -, conform rezultatelor finale ale alegerilor de duminică, pentru prima dată în istoria postdecembristă UDMR nemaiavând reprezentant în acest for, anunță Agerpres.

Conform proceselor-verbale centralizate de AEP Brașov, PNL a obținut 36,97%, următoarea formațiune politică clasată fiind PSD, cu 19,35% din numărul total al voturilor valabil exprimate, urmată de Alianța USR PLUS cu 19,25% și Pro România – cu 5,11%.

Celelalte formațiuni politice participante la scrutin nu au trecut de pragul electoral de 5%.

În ce privește votul pentru președinția Consiliului Județean Brașov, pe primul loc s-a situat candidatul PNL, Adrian Vestea, cu 95.616 voturi, urmat de candidatul USR PLUS, Tudor Benga, cu 35.735 voturi și cel al PSD, Marian Rasaliu, cu 35.292.

O altă mare surpriză a fost înfrângerea lui George Scripcaru, în cursa pentru Primăria Brașov, de către candidatul USR PLUS, Allen Coliban.

Candidatul USR PLUS, Allen Coliban, a câștigat Primăria municipiului Brașov cu peste 40% din voturile valabil exprimate, în viitorul legislativ local urmând să aibă mandate trei forțe politice – Alianța USR PLUS și PNL – cu un număr egal de voturi și PSD, relevă datele AEP Brașov.

Share