home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI TVR: Stelian Tănase a fost demis. Irina Radu este interimar

TVR: Stelian Tănase a fost demis. Irina Radu este interimar

Share

Raportul de activitate al TVR a fost respins de plenul Parlamentului, iar aceasta înseamnă implicit demiterea conducerii instituției, adică Stelian Tănase nu mai e PDG.

Irina Radu a fost apoi votată de plenul Parlamentului director interimar al TVR, după ce a fost audiată de urgenţă, pentru a prelua funcţia vacantată de Tănase. Irina Radu, un vechi manager din TVR, a declarat:

Risc foarte mult, dar o fac pentru colegii mei și pentru mine. TVR m-a făcut ceea ce sunt. Vorbeau parlamentarii de planuri. E aberant de la o zi la alta să spui că ai planuri. Sunt în Comitetul Director și din această poziție aveam un anumit tip de planuri. Din noua poziție, planurile se vor schimba. Atenția mea se va concentra mai mult pe schimbarea legii și pe lucrurile care contează enorm în posibilitatea de a ne desfășura activitatea.

Irina Radu a adăugat: „Îmi doresc să fim ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă lumea de la TVR. Telespectatori, în primul rând, și abia apoi politicieni”. Contra raportului vechiul preşedinte-director general Stelian Tănase au votat 222 de parlamentari iar 115 au fost pentru acesta.

Urează să fie propus un nou consiliu de administrație, ce va fi votat poate săptămâna care urmează. Lui Stelian Tănase i se reproșează faptul că, deși a existat un plan de redresare a TVR, el nu a fost respectat.

La sfârşitul anului 2014, TVR avea o datorie de 700 de milioane de lei, din care peste 400 de milioane la buget. Tănase era PDG la TVR din luna decembrie a anului 2013.

Citeşte şi
Conducerea TVR continuă seria diversiunilor menite să denigreze credibilitatea MediaSind TVR, răspândind printre angajați informații
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR a depus mai multe plângeri și denunțuri
TVR a programat două filme cu Mircea Diaconu în weekend, la câteva zile după ce
MediaSind TVR a declanşat în data de 22 august 2019 greva japoneză, în timpul Festivalului
După pierderea reprezentativităţii la nivelul SRTV, prin plecarea masivă a membrilor către MediaSind TVR, din
Sindicatul Român al Jurnaliștilor - Filiala MediaSind TVR a depus astăzi, 24 iulie 2019, o
Organizaţia MediaSind din TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii
Către Partidul Social Democrat, Doamnei Viorica Dăncilă, Președinte interimar Retrageți sprijinul politic acordat șefei TVR!
Televiziunea Română se confruntă cu noi acuzaţii de cenzură, izbucnite tot din cauza preşedintelui -
Lavinia Şandru, cu emisiunea „Faţa nevăzută a lumii“, de la TVR, a înregistrat cea mai
Share