Tudorel Toader are probleme personale mai vechi cu DNA?

Share

Nimeni nu a putut înţelege de ce un eminent jurist ca Tudorel Toader, aşa cum era prezentat, a ieşit în decor. Şi nu oricum, ci în chiloţi roşii cu inimioare albe, fardat precum celebra prostituată a Galaţiului anilor 80, Mariana Cur-De-Fier.

Proteste masive în Bucureşti, ţară şi Diaspora pentru susţinere Kovesi

De ce a simţit nevoia dom’ profesor, rector al celei mai vechi universităţi cu facultate de Drept din ţară, cum a spus chiar domnia-sa, să îşi prezinte CV-ul în faţa opiniei publice? De ce a inclus în aşa-zisul său raport referiri la un document care încă nu era public, încălcând legea?

Tudorel Toader, legat de unele păcate necunoscute ale soţiei?

Una dintre posibilele explicaţii ar fi informaţia lansată de liderul sindical de la penitenciare, Sorin Dumitraşcu. O prezentăm mai jos:

Se pare ca blajinul domn Toader, ministrul justitiei, are ceva lucruri mai vechi de explicat in legatura cu o bursa de vreo 30.000 de euro pe care sotia domniei sale ar fi primit-o ca urmare a deciziei unei comisii din care facea parte si domnia sa. Bani europeni, multi si-au bagat mana pana la cot. N-ar fi o noutate.

Un singur comentariu: mai cunoaştem un jurist, a cărui onorabilitate s-a prăbuşit complet când soţia lui a intrat în vizorul DNA. De atunci, este oaspete de seamă la Antena 3 şi RTV.

Tudorel Toader şi clubul paraliberalilor ieşeni

În cariera agitată a freneticului jurist Tudorel Toader mai există unele pete negre. Omul este cunoscut pentru apropierea sa de cercurile formal liberale ieşene. Unele verigi ale acestor cercuri, precum Relu Fenechiu, au poposit şi pe la închisoare o vreme.

Prezentăm mai jos o informaţie cu iz de verosimilitate, care ne-a fost furnizată de surse bine documentate. Comentariul nostru – cu roşu.

Tudorel Toader își putea salva viitorul dacă refuza revocarea lui Kovesi. E posibil. Depinde ce lucruri ar fi ieşit la iveală dacă făcea un act de eroism şi anunţa că nu declanşează procedura de revocare. Dar fie atât îl duce capul, fie e șantajabil. Aici e buba: e şantajabil şi, dacă da, cu ce anume? Am prezentat mai sus ce se vehiculează. Dar mai e…

Tudorel Toader, varianta Iaşi

La Iași, e în încrengătură cu Fenechiu (n.n.: Relu, nu Daniel), Gorghiu, Vlasov, Vosganian, etc. Lucru bine ştiut public, vehiculat după lovitura de stat din iulie 2012, când se numărau tricourile roşii, tricolore şi portocalii de la CCR. Rezerva pentru el este Dana Gârbovan, lăudată în ultima vreme de Alina Mungiu. Şi de Horia Alexandrescu, de ni s-a acrit. Am scris despre Dana Gârbovan încă de acum peste un an.

Pentru procuror general, este proiectată Oana Schmidt – Hăineală. Şi despre aceasta s-a scris. Și familia dânsei, și familia Mungiu sunt conjudețene și prietene cu Hrebenciuc. Şi confratele Liviu Avram… Şi noi suntem conjudeţeni cu Marian Oprişan, şi totuşi… Iar despre Hăineală acum 10 ani se spuneau numai lucruri frumoase. Mai verosimil e că între timp i-au fost prinse degetele la uşă cu ceva, de s-a sucit. Aşa cum ştim deja că stau lucrurile.

Episodul referendumului din 2012. Rolul lui Tudorel Toader

Ca un soldat credincios al PNL – aripa USL, Tudorel Toader, propulsat la CCR de PNL, şi-a făcut datoria în 2012. El a fost unul dintre cei trei judecători de la Curtea Constituţională care au votat pentru validarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Constituţional, referendumul putea fi validat dacă se întrunea cvorumul de 50%+1 votant. Or, la referendum s-au prezentat puţin peste 46% dintre alegători. Ca şi acum PSD, şi atunci USL inventase o realitate alternativă: cei 46% ar fi fost de fapt mai mulţi, pentru că pe listele electorale ar fi fost mai mulţi decât în realitatea consemnată de un recensământ forţat de acelaşi USL, special pentru asta. Ca să mai împuţineze alegătorii, să îi iasă referendumul.

Mitologie alternativă

Cei care au îmbrăţişat această mitologie alternativă au fost judecătorii Acsinte Gaşpar, Ion Predescu şi Tudorel Toader. Scorul a fost 6 – 3 pentru oamenii normali la cap, din fericire. Ce spunea Tudorel după vot? Ţineţi-vă bine în scaune, intrăm în montaigne rousse, via HotNews:

Decizia a fost luata cu majoritatea legala, calificata. Nu am spus 6 la 3, am spus majoritatea legala. Rezultatul este de invalidare.

Povestea are un istoric al cărui actor e tot Tudorel Toader

Dar nu oricum, ci cu cremă de fondante. Judecătorii constituţionali Mircea Minea şi Tudorel Toader ar fi modificat decizia Curţii privind listele electorale, arăta un material de presă. Această decizie CCR a stat la baza disputei cu numărul de votanţi, la care ulterior Toader avea să fie unul dintre cei trei căpăţânoşi reacţionari, trăitori în mitologia alternativă că românii erau mai puţini decât pe listele electorale şi la momentul luării deciziei CCR.

În fine. Pregătiţi-vă pentru noi robinsonade tipice Tudorel:

În urma unui material din presă (n.n.: cel potrivit căruia Minea si Toader ar fi modificat decizia Curţii privind listele electorale), l-am sunat pe preşedintele CCR (n.n.: Augustin Zegrean), am vorbit si cu alţi colegi şi am solicitat preşedintelui să convoace de urgenţă un plen al Curţii. Domnia-sa m-a asigurat că în seara asta va lua legătura cu toţi judecătorii. Dacă va fi posibil mâine, dacă nu vineri sau poate luni, cât de repede posibil.

, a declarat la România TV judecătorul CCR. Ceea ce nu se înţelege din declaraţia criptică a omului este ce făcuse. Simplu: se pare că, împreună cu Minea, modificase în conformitate cu părerile sale ceea ce apăruse pe site-ul CCR.

A fost nevoie de o erată care să corecteze frauda aceasta. Pe care omul, evident, nu şi-a asumat-o, iar povestea aceasta sulfuroasă a fost îngropată. Pe vremea aceea, la DNA era şef Daniel Morar.

Share