home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Toader a-mbulinat-o la CSM cu Netejoru de la Inspecţia Judiciară

Tudorel Toader a-mbulinat-o la CSM cu Netejoru de la Inspecţia Judiciară

Share

Comisia 1 din Consiliul Superior al Magistraturii a decis un lucru care îl pune în maximă dificultate pe ministrl Justiţiei, Tudorel Toader. Toader îşi pregăteşte exitul. Vrea să devină notar public

Anume, ca proiectul de ordonanță de urgență propus de ministrul Justiției, pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, să fie supus consultării cu sistemul judiciar.

Săptămâna viitoare, CSM va decide dacă va acorda aviz pozitiv sau negativ, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Potrivit acestora, OUG-ul nu se mai justifică, în condițiile în care mandatele șefilor IJ au expirat deja la 1 septembrie și nu se mai justifică prelungirea lor prin ordonanță.

Tudorel Toader, prins între CSM şi CCR

Ministrul justiției, Tudorel Toader, ar putea promova OUG-ul în Guvern și fără avizul CSM, dar actul normativ riscă să pice la Curtea Constituțională, iar anchetele realizate de inspecție sub o conducere ilegală să fie astfel puse sub semnul întrebării.

Potrivit surselor G4Media.ro, inspectorul-șef și-ar fi delegat atribuțiile către doi inspectori, Speranța Defta și Sanda Mateș. Și această decizie este contestată în interiorul CSM. Magistrații consultați de G4Media.ro susțin că acestă delegare de atribuții este ilegală, deoarece nu pot fi delegate atribuții pe care cineva nu le mai poate exercita.

Share