home CORUPTIE, POLITICA Tudor Pendiuc şi fiica, fostă jurnalistă, condamnaţi, primă instanţă

Tudor Pendiuc şi fiica, fostă jurnalistă, condamnaţi, primă instanţă

Share

Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în Dosarul Publitrans, în care Tudor Pendiuc a fost judecat pentru fapte de corupţie ce au dus la un prejudiciu de peste 6 milioane de euro.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tudor Pendiuc a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Fiica sa, Ema Pendiuc, a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani cu executare.

Tudor Pendiuc a fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, și la 6 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

Potrivit instanței, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Fiica lui Tudor Pendiuc, Emanuela Elena Pendiuc, a fost condamnată la o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită. Totodată, instanța a condamnat-o la o pedeapsa de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

Potrivit instanței, inculpata urmează sa execute pedeapsa cea mai grea, și anume 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

Share