Trend in scadere pentru petitia de demisie a lui Traian Basescu

Share

Pe Internet exista o petitie pentru demisia presedintelui Traian Basescu. Continutul acestui document virtual este urmatorul:

TRAIAN BASESCU ROMANIA ITI CERE DEMISIA !!!
PRENTRU-CA:

-TENTATIVA DE GENOCID;
-AI DOVEDIT INCOMPETENTA CRASA;
-IRESPONSABILITATE CRIMINALA;
-AI MINTIT SI MINTI CU NERUSINARE;
-FURI DE LA SARACI PENTRU A DA LA BOGATI;
-AI PERMIS DISTRUGEREA ECONOMIEI DE CATRE GRUPURILE TALE DE INTERESE;
-AI LEGIFERAT TUPEUL SI NESIMTIREA;
-ESTI IMORAL;
-MANIPULEZI;
-AI INVRAJBIT SOCIETATEA;
-AI AMENINTAT POPORUL ROMAN;
-AI ACUZAT CU TUPEU POPORUL PETRU NEREUSITELE TALE;
-NU RESPECTI SEPARAREA PUTERILOR IN STAT;
-AI DEPASIT ATRIBUTIILE TALE CONSTITUTIONALE;
-ESTI ACUZAT DE COLABORAREA CU SECURITATE;
-INCURAJAREA CLIENTELISMULUI POLITC;
-ADANCIREA CRIZEI ECONOMICE;
-AI AMANETAT VIITORUL ROMANIEI;
-CONDUCI ROMANIA CU AJUTORUL SERVICIILOR SECRETE;
-NU NE MAI REPREZINTI.

Scade popularitatea demersului “civic”

Acesta este trendul popularitatii petitiei pentru demiterea lui Traian Basescu, in functie de numarul de noi semnatari. In prezent, sunt in total 16.570 de semnatari.

Dupa cum se observa lesne, de la inceputul lunii octombrie, cand a aparut un varf de popularitate, adica exact de cand au inceput sa apara stenogramele in care Vantu isi dadea  arama pe fata, popularitatea demersului politic de demitere a sefului statului a inceput sa scada.

In prezent, exact inainte de asa-zisele “manifestatii de amploare ale sindicatelor”, popularitatea petitiei se afla la cote minime. Este normal ca, in astfel de conditii, apar stenograme la stenograme.

Adica, chiar in timp ce scriu acest randuri, Realitatea TV se pregateste sa dea asa-zise stenograme din Dosarul ALRO ale unor discutii purtate intre Theodor Stolojan si Dorin Cocos, incercand din nou sa demonstreze implicarea lui Basescu.

Problema este ca, atunci cand apare Alba ca Zapada, daca Baba Cloanta, in replica, isi pune pe ea straie imaculate, albe, tot i se vede clontzoshenia, degeaba incearca sa o cosmetizeze.

O aiureala fara acoperire

Prima observatie ce se poate face este ca tonul petitiei este absolut insolent. A doua este ca acela care a scris acest text este ori incompetent, ori agramat. El scrie “prentru”, “prentru-ca”, apoi “petru”. Probabil din graba si superficialitate.

Sa luam pe rand acuzele:

tentativa de genocid. Asa cum se poate constata aici, definitia genocidului este urmatoarea:

“În Convenția pentru prevenirea și reprimarea crimei de genocid[1], genocidul se referă la oricare dintre actele de mai jos, comise cu intenția de a distruge, în totalitate sau numai în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, cum ar fi:

  • a) omorârea membrilor unui grup;
  • b) atingerea gravă a integrității fizice sau mentale a membrilor unui grup;
  • c) supunerea intenționată a grupului la condiții de existență care antrenează distrugerea fizică totală sau parțială;
  • d) măsuri care vizează scăderea natalității în sensul grupului;
  • e) transferarea forțată a copiilor dintr-un grup într-altul.”

Dupa cum se poate constata, Basescu nu poate fi acuzat nici de omorarea romanilor, nici de “atingerea gravă a integrității fizice sau mentale” a romanilor, nici de “supunerea intenționată a grupului la condiții de existență care antrenează distrugerea fizică totală sau parțială”, nici de “măsuri care vizează scăderea natalității”, ori cu atat mai putin de “transferarea forțată a copiilor”.

incompetenta crasa. A afirma despre cineva ca este incompetent este o actiune subiectiva. Incompetenta sau competenta unui om nu poate fi afirmata si acreditata in acest fel. Nici “iresponsabilitatea criminala“.

Nici grupul de acuzatii de tip “ai mintit si minti cu nerusinare“, “furi de la saraci pentru a da la bogati“, “ai permis distrugerea economiei de catre grupurile tale de interese“, “ai legiferat tupeul si nesimtirea” (nu cunosc nici o lege romaneasca privind tupeul si nesimtirea), “esti imoral“, “manipulezi” etc. nu face decat sa arunce niste anateme asupra cuiva, afirmand niste realitati discutabile.

Altfel stau lucrurile cand vorbim despre “nu respecti separarea puterilor in stat“. Probabil ca Basescu ar fi putut fi acuzat de acest lucru, de exemplu, daca ar fi intervenit asupra unui anumit vot din Legislativ.

FOTO: Jurnalistul.com – Basescu: “Sa nu vorbesc. Asta vor ei… Tu ce vrei?”

La fel in cazul argumentuluiadancirea crizei economice” si “amanetarea viitorului Romaniei“. Criza economica s-a adancit exact din cauza celor care sunt adversarii politici ai lui Traian Basescu, care au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a duce Romania la faliment si a-l acuza pe Basescu pentru acest lucru.

Conduci Romania cu ajutorul serviciilor secrete” este o tampenie intergalactica. Daca lucrurile s-ar fi desfasurat astfel, Sorin Ovidiu Vantu, de exemplu, nu ar fi jucat tananika prin Romania in primii sase ani de mandat de presedinte ai lui Traian Basescu.

Cat desprenu ne mai reprezinti“, si eu pot afirma cu mult mai multa indreptatire ca, incepand cu anul 2001, Cristian Tudor Popescu, ca presedinte CRP, nu m-a mai reprezentat, ba chiar ca mi-a fost rusine ca unul ca el e seful breslei mele, ori ca Realitatea TV, din primavara anului 2007, pe campania politica desantata pe care a inceput-o, nu ma mai reprezenta ca profesionist in mass-media. Motiv pentru care de anul trecut incepand am refuzat sa mai dau curs invitatiilor facute de acest post de televiziune.

Si, ca sa terminam definitiv cu prostiile: iata ce spune despre posibilitatea suspendarii din functie a presedintelui Constitutia Romaniei:

Suspendarea din funcţie

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Geoana pentru Oltenasul, pe 28 mai 2010:

Cred că de la Craiova putem lansa o idee care cred că va prinde şi care cred că este necesară. Pe lângă mişcările sindicale, care sunt legitime, eu cred că dacă azi am iniţia cu modestie, fără a face foarte multă hărmălaie, o petiţie prin care să cerem românilor demisia lui Băsescu şi lui Boc, vă garantez că într-o lună de zile avem câteva milioane de semnături pentru aşa ceva.

Dupa cum se observa, in prezent Vantu, Voiculescu, PSD, PNL si tot neamul lor nu fac decat sa rostogoleasca in continuare aceeasi idee a concertarii actiunilor sindicalo-politice, incluzand o incercare de guerilla pe Internet, lansata in primavara de Geoana.

Dar Mirciulica are un talent: tot ce deschide gura el si spune ca trebuie facut se naruie, asa cum Ion Iliescu, peste tot pe unde trecea, ca presedinte, aducea ghinion. Asa ca stim deja care va fi soarte acestei simulari de miscare a societatii civile: esecul.

Share