home POLITICA Traian Basescu, după desemnarea lui Emil Boc: “Sunt putin trist”

Traian Basescu, după desemnarea lui Emil Boc: “Sunt putin trist”

Share

“Singurul om care va poate da explicatii legate de retragere este dl. Stolojan insusi”, a declarat acum cateva minute presedintele Traian Basescu, explicand ca “sunt putin trist”. “Nu doresc sa va explic eu motivele pe care le-a invocat [Theodor Stolojan], este problema dansului”, a adaugat seful statului.

Basescu a aratat ca l-a nominalizat la functia de prim-ministru pe Emil Boc, “pentru ca este presedintele PD-L si, in conformitate cu consultarile cu partidele, trei dintre acestea doreau sa desemneze prim-ministrul, iar decizia mea a fost sa incredintez mandatul unui membru al PD-L, ca partid cu cel mai mare numar de mandate”.

Traian Basescu a afirmat: “Nu am un echivalent al lui Theodor Stoljan in PD-L. Mecanismul lor de desemnare a candidatului de prim-ministru a pornit de la faptul ca dl. Theodor Stolojan putea fi echivalentul celorlalti sefi de partide, dar in acest moment PD-L nu are un om, ca influenta si credibilitate, ca presedintele partidului”.

Aceasta ultima declaratie a lui Basescu este ambigua. Pe de o parte, spune ca nu are un echivalent (probabil in competenta) al lui Stolojan in PD-L, dar pe de alta parte afirma ca Boc totusi ar avea, prin functia sa de presedinte PD-L, influenta si credibilitate.

Vom vedea in continuare cat de mari sunt acestea.

Share