Traian Băsescu e ciupit? “România ar trebui să ceară vaccinul rusesc”

Share

Ceva se întâmplă sau s-a întâmplat cu Traian Băsescu. Lucrurile corecte pe care le spune sunt de mult timp mixate cu afirmaţii trăsnite.

Traian Băsescu l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, susțînând că președintele și Ludovic Orban, premierul României, nu au gestionat corect epidemia de COVID-19 din țară.

Băsescu mai spune că șeful statului ar fi pasat răspunderea către premier, care a făcut același lucru, punând-o în seama administrației locale. În plus, susține că suntem deja în momentul în care medicii ar trebui să aleagă între viețile oamenilor, informează Ziare.com.

“La rându-i, Premierul, devenit peste noapte “credincios descentralizării”, a plasat toată răspunderea către administrațiile locale. Efectul lașității și al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătății și vieții oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligați să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu”, scrie Traian Băsescu.

Mare diferenţă faţă de ceea ce spune PSD nu prea există. Fostul președinte mai propune o lista de măsuri care ar trebui să fie impuse, inclusiv importarea vaccinului rusesc.

“Contactarea Guvernului Federației Ruse, pentru a primi informații cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantități disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”, adaugă pe lista Băsescu.

Share