Totul despre izolarea termica a casei

Share

Izolarea termica a unei case are multe beneficii. In acest articol vorbim despre toate avantajele izolarii termice a unei locuinte. In functie de locul in care se afla casa, prin termoizolatie vom ajuta la mentinerea temperaturii interioare, fie ea mai rece sau mai calda. Fie ca obiectivul este mentinerea unei temperaturi racoroase vara sau pentru ca casa sa mentina o temperatura placuta iarna, izolarea este importanta.

Cand vorbim de termoizolatie, ne referim nu numai la fatada, fie ca este vorba de cladire sau de o casa unifamiliala. De asemenea, trebuie sa acordam atentie izolatiei ferestrelor, usilor, tavanelor si pardoselilor.

Una dintre consecintele negative ale izolatiei termice proaste sau lipsa a casei este pierderea de caldura. Aceasta pierdere mareste cheltuiala facturilor pentru a putea mentine casa calda sau racoroasa in cazul aerului conditionat si a temperaturilor ridicate de afara. Cheltuind mai multa energie pe sistemele de incalzire si aer conditionat, crestem emisiile de CO2 in atmosfera. Prin urmare, izolatia termica de buna calitate va economisi energie si va reduce emisiile de CO2.

Pentru a avea o casa eficienta energetic este important sa avetii o izolare termica buna. In acest articol vorbim despre tipurile de izolatie si la ce foloseste fiecare dintre ele pe langa avantajele lor.

Unele dintre deciziile referitoare la termoizolarea nu vor depinde doar de noi. In cazul in care locuiti la bloc, comunitatea va decide asupra izolatiei cladirii pe fatada.

Izolarea termica a unei locuinte contribuie la economisirea facturilor la energie. Cu o izolare termica buna la domiciliu putem economisi considerabil la facturile de energie electrica sau gaz. Dupa cum am mai spus, prin izolarea corecta a casei, energia va fi pastrata in interiorul casei. Acest lucru va face ca casa sa mentina temperatura dorita, fie ca este vorba de incalzire sau de aer conditionat.

Izolarea termica va reduce pierderile de caldura si frig, mentinand temperatura ideala in interiorul locuintei.

Izolarea termica a unei case poate economisi intre 30% si 70% la facturile la energie. Acest lucru se va reflecta in cheltuiala finala a facturilor, iar izolatia de grosime (mm) 100 mm-150 mm-50 mm-200 mm este cea mai indicata!

O locuinta prost izolata are nevoie de mai multa energie pentru aer conditionat. Posibil la oprirea incalzirii casa va avea o temperatura buna, dar se va raci mai repede decat daca avem un izolator bun.

Izolarea termica va beneficia si de o casa cu umiditate scazuta. Umiditatea se acumuleaza de obicei in interiorul cladirilor si caselor. Uneori singura solutie este izolarea termica a casei si, aplicand izolatia intre golurile din pereti despartitori, se va evita acumularea de umiditate.

Izolarea termica a unei case contribuie la confort. Izolarea buna a fatadei, a peretilor interiori, a usilor si a ferestrelor va mentine temperatura vara si iarna placuta mai mult timp si mult mai usor. Acest lucru va crea un mediu de viata perfect.

Casele fara izolatie termica tind sa se raceasca rapid iarna si sa se incalzeasca foarte repede vara. A avea frig sau cald in interiorul unei case este incomod si cu un bun izolator putem prelua controlul asupra temperaturii din interior.

Multe dintre izolatiile termice, in plus, sunt si izolatoare acustice. Indirect ne vom izola fonic locuinta, crescand si mai mult nivelul de confort.

Instalarea izolatiei termice intr-o locuinta reevalueaza imediat locuinta.

Izolarea termica a unei case este o investitie. O putem recupera in cativa ani si daca vrem sa vindem casa la un moment dat, va insemna o crestere a pretului final.

Casa va fi reevaluata fie ca este un apartament in bloc sau daca vorbim de casa unifamiliala. In ambele ocazii, vanzarea unei case cu izolatie termica va fi o afacere garantata.

Aceasta este o investitie pe termen mediu. Cand izolam termic o casa, nu numai ca ne aducem beneficii, dar vom contribui si la imbunatatirea mediului.

Emisiile de CO2 vor fi reduse considerabil prin instalarea izolatiei termice in locuinta. Vom pierde mai putina energie pastrand casa complet izolata.

Un izolator termic poate ajuta la reducerea considerabil a emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. In plus fata de asta, asa cum am mentionat anterior, vom avea si reducerea costului facturilor.

Izolarea termica proasta sau absenta acesteia are drept consecinta cresterea cheltuielilor energetice si deci a emisiilor de C02. Este o consecinta care nu ne afecteaza doar pe noi. Acest lucru poate parea ciudat, dar investind in izolarea termica a casei o facem o casa mai eficienta energetic. Acest lucru afecteaza taxele pe care le vom plati.

Izolarea termica a unei case poate ajuta la o mai buna utilizare a spatiilor din interiorul casei. Daca este o casa unifamiliala cu subsol sau mansarda, la montarea termoizolatiei putem profita de ea.

Putem transforma anumite locuri precum subsolul in locuri utile pentru casa cu instalarea unei bune izolatii termice.

Mansarda in panta poate deveni un studio perfect pentru cantat la instrumente, pictura, o sala de jocuri video sau o camera de oaspeti. Acelasi lucru este valabil si pentru subsol sau o camara spatioasa. Are o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate, ceea ce il face un material ignifug pe scara larga. Este folosit ca izolator impotriva frigului si caldurii, deci este perfect pentru o casa situata in orice locatie geografica. Pe langa faptul ca este un bun izolator termic, este bun si impotriva zgomotului. Vata bazaltica are o rezistenta foarte buna la umiditate.

Share