home CORUPTIE, POLITICA Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Share

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii „Cap compas”, a dat publicităţii une mesaj extrem de agresiv.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Acesta este la adresa celor care au îndrăznit să critice faptul că Pimen al Sucevei a fost transportat imediat cu elicopterul la Bucureşti, deşi starea lui de sănătate nu era atât de gravă.

Dincă vorbeşte despre „murdărie”şi „jeg”, fiind aplaudat pe pagina de Facebook a mănăstirii Sihăstria Putnei.

„Există în unii oameni o murdărie care nu se poate spăla nicicum. Nu se curăţa cu detergent şi cu apă pentru că este o ţină imaterială. Este jegul acela care se aşează strat după strat în minte şi în suflet şi pe care prea mulţi îl lustruiesc zi după zi închipuindu-şi că în lumina reflectoarelor strălucirea va orbi pe privitori care vor crede că aurit este omul atât pe dinafară cât şi pe dinăuntru.

Arhiepiscopul Pimen a fost adus la Bucureşti pentru un tratament mai potrivit vârstei şi suferinţei sale. Poate că Dumnezeu,medicamentele şi un dram de noroc îl vor scăpa. Se poate însă că Cel de Sus să îl cheme la El.

A fost adus Pimen cel Bătrân din urbea unde un Flutur şi un Rimbu au devenit exponenţii mecanismelor cangrenate ale unui stat morbid şi corupt.

Mulţi dintre cei care au sărit până în tavan pe motiv că a fost adus cu elicopterul nici nu ştiu cine este Pimen şi nici ce a făcut în cei aproape 40 ani de episcopat şi 70 ani de monahism.

A fost adus cu elicopterul şi acest lucru a scandalizat o întreagă pleiada care şi-a făcut regula de viaţă din a fi „Gică contra” faţă de tot ce li se pare caduc sau neconform cu multe aşa zise principii şi valori ale lumii moderne.

Aceiaşi autişti spiritual se mândresc în ţară şi peste hotare cu albastru de Voroneţ,cu Humor,Suceviţa,Moldoviţa şi altele din patrimoniu UNESCO fără a realiza că păzitorul acestora a fost Pimen al Sucevei.

Tot dintre unii că ei se ridică ode pentru idealizarea interbelicului românesc când monarhii iubitori de ţară au ridicat România din ţină fără să îşi amintească măcar în treacăt că Pimen al Sucevei a fost PRIMUL care l-a găzduit întâia oară pe pământul ţării în 1992 pe Majestatea Sa Mihai I ,singura MAJESTATE legitimă pe care au putut să o cunoască multe milioane de romani până în prezent.

Pentru cei care una două bagă băţul prin gard să caute sămânţă de scandal valoarea omului se măsoară în eficienţa pe Facebook , în like-uri şi în aforisme semidocte. Omul bătrân nu mai este eficient iar dacă nu se regăseşte în mainstream este considerat cantitate nulă.

Nu contează că un asemenea OM poate avea numele Bălăceanu Stolnici,Florin Piersic,Ana Blandiana sau poate fi oricare altă personalitate care a adus plusvaloare concretă în societatea românească.

Asemenea specimene sunt în stare în orice clipă să acorde prioritate doar pentru că este mai tânăr şi vivace oricărui exemplar dintre cei cu furci şi cărămizi în mâini de la Feteşti,Săcele sau Hunedoara.

Ţipă pe la răspântii promovând dreptatea care de fapt e proclamarea unora mai egali decât alţii,după chipul şi asemănarea lor. Vindecare orbului din naştere s-a săvârşit cu tina şi cu scuipat iar noroiul a fost tămăduitor

Din păcate miracolul biblic nu se poate declina nici măcar drept act exemplar prin curăţirea de mazga ce emană miasme amestecate cu parfum amăgind pe cei creduli cu sloganuri despre etică şi moralitate.

Pimen cel Bun şi Bătrân şi-a rânduit din vreme loc de veşnică odihnă la Sihăstria Putnei şi oamenii îl vor întâlni şi dincolo de timp la ctitoria să. Însă pe cei care aduc pizma în suflete vom avea (ne)şansa să îi vedem printre PET-uri îngrămădite între nereciclabile plutind cu faţa în jos în baltă propriei neputinte”, a scris Dinca pe Facebook.

Postarea sa a fost preluată şi lăudată pe pagina de Facebook a mănăstirii Sihăstria Putnei.

Share