home CORUPTIE, POLITICA Tinonino! Tăriceanu: Iohannis a fost virulent pentru că vrea anticipate

Tinonino! Tăriceanu: Iohannis a fost virulent pentru că vrea anticipate

Share

Călin Popescu Tăriceanu nu mai are limite în a găsi explicaţii aberante la cele mai felurite lucruri, chiar dacă frizează absurdul sau ridicolul.

Tăriceanu consideră că preşedintele Klaus Iohannis a avut un discurs virulent, pentru a provoca alegeri anticipate.

Ce fel de alegeri anticipate să provoace Iohannis, când mai sunt două luni până la cele locale şi patru până la cele legislative – este neclar şi ilogic.

“Această virulenţă este nefirească pentru un preşedinte care trebuie să fie echilibrat, echidistant, să îşi joace rolul de moderator în societate. Ieşirea lui am să o citesc într-o cheie care pentru mine este foarte clară: eşecul Guvernului Orban în gestionarea epidemiei de coronavirus şi în gestionarea economiei este evident. Este o incapacitate, incompetenţă cum nu am mai văzut demult. Iohannis îşi dă seama de acest lucru. Guvernul şi PNL s-au erodat în percepţia publică extrem de mult. În momentul de faţă, asistăm la o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în Executiv. Iohannis vrea să-i extragă, dar nu vrea să-i extragă forţându-l pe Orban să îşi dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea şi atacul foarte virulent la adresa UDMR, pe care în acest fel îi convinge să voteze şi ei moţiunea de cenzură”, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, “Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moţiune, pentru ca PSD să depună moţiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moţiunea, inclusiv UDMR, şi în acest fel să fie sigur că PNL cade şi nu mai poartă în acest fel responsabilitatea pentru criza profundă în care a aruncat România”.

Share