home CORUPTIE, POLITICA Teodosie Şpagoveanu îl atacă pe preşedintele Klaus Iohannis

Teodosie Şpagoveanu îl atacă pe preşedintele Klaus Iohannis

Share

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este cunoscut în cercurile iniţiaţilor sub porecla Teodosie Şpagoveanu, din motive lesne de înţeles, despre care s-au scris tone.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Iohannis, acuzându-l că jigneşte ortodoxia şi că îi ataca pe „creştini”. „Acea afirmaţie, ‘dupa sărbători vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii”, a spus Teodosie la România TV.

”Creştinii se simt neglijaţi şi părăsiţi. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toţi regii României au simţit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. Domnul Vela e un om de credinţă. Creştinii aşa văd, că pe un atac. (…) A încetat ciuma când s-au scos moaştele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniţi şi ne aduceţi lumina şi paşte.

Acea afirmaţie, ‘dupa sărbători vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii. De la vârful ţării s-a spus aşa ceva. Noi, de acolo, aşteptăm ocrotire.

Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul şi cu preşedintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creştinii care vor Sfânta Lumină ştiu de ordine ”, a declarat Teodosie, la RTV.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel către români să stea acasă, altfel „după sărbători vom avea înmormântări”.

„Dragi romani, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a anunţat că va solicita la şedinţă pe care o are cu membri ai Guvernului să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română, privind sărbătoarea Paştelui.

„În cadrul acestei şedinţe, voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Stati acasa’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respecta toate ordonanţele militare”, a anunţat şeful statului.

Share