home CORUPTIE, POLITICA Teodor Meleşcanu a pierdut susţinerea PSD, la şefia Senatului

Teodor Meleşcanu a pierdut susţinerea PSD, la şefia Senatului

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a luat act de decizia Curţii Constituţionale, în ceea ce priveşte alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dar nu se întreprinde nicio măsură până la primirea motivării deciziei. Ulterior, senatorii vor decide prin vot persoana pe care PSD o va propune pentru conducerea Senatului. Ciolacu a spus că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, care nu este membru de partid.

Liderul PSD a fost întrebat care sunt demersurile pe care le va face, după decizia CCR în privinţa alegerii preşedintele Senatului şi a spus că aşteaptă motivarea deciziei.

Ciolacu a precizat că a luat act de decizia CCR, care nu se discută, dar demersurile vor fi făcute abia după ce decizia va fi motivată, fiind dreptul preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, de a afla de ce numirea sa este neconstituţională.

”După motivare vom propune un nou preşedinte la Senat”, a spus Ciolacu, precizând că persoana care va fi propusă va fi stabilit, prin vot, de către senatorii PSD. În plus, Ciolacu a precizat că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, acesta nefiind membru de partid.

Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis miercuri, Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect.

Teodor Meleşcanu a declarat pentru News.ro că deocamdată are doar o comunicare a preşedintelui CCR şi că aşteaptă să vadă comunicatul Curţii şi motivarea şi apoi va avea un punct de vedere.

Ulterior, el a afirmat că îşi asumă în continuare prerogativele de preşedinte al Senatului, până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Întrebat în legătură cu o nouă candidatură la această funcţie, el a afirmat că toate posibilităţile sunt deschise.

Share