home POLITICA Tehnocratul Robert Cazanciuc aproape ministru al Justiţiei

Tehnocratul Robert Cazanciuc aproape ministru al Justiţiei

Share

UPDATE Victor Ponta după şedinţa CSM: “Domnul Cazanciuc este magistrat şi ne-am dorit să avem o stare de stabilitate la Ministerul Justiţiei. După ce va fi emis decretul de eliberare din funcţia de magistrat, se va emite decretul de numire în funcţia de ministru şi va depune jurământul. Am avut o singură discuţie cu domnul Cazanciuc şi acesta a acceptat. Îi mulţumesc pentru că a făcut această alegere şi cred că va avea o relaţie bună atât cu CSM, cât şi cu CE

Adică în traducere liberă: “Robert este un tip verificat şi nimic nu se va schimba. Formalităţile de numire? Ca şi cum ai da calului tău o bere! I-am spus: «Gata, e timpul să-ţi pui ficatul la saramură», iar el mi-a zis: «Bine, las că vezi tu marcaj pe tot terenul la primul baschet!». Îi mulțumesc, va avea o relație foarte proastă cu gașca lui Voiculescu”

După ce presa scria acum câteva zile că şefl ANI, Horia Georgescu, ar fi viitorul ministru al Justiţiei, printre opţiunile lui Victor Ponta, iată că varianta-sperietoare pentru radicalii anti-Băsescu păleşte: tehnocratul Robert Cazanciuc ar fi prima opţiune a premierului.

Robert Cazanciuc, care vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte foarte repede, cu vocea sa baritonală asemănătoare cu cea a lui Bogdan Teodorescu, cu o rapiditate de gândire şi acţiune remarcabilă, este unul dintre cei mai buni comunicatori existenţi în instituţia guvernamentală de la noi, fiind autorul primului ghid de comunicare publică instituţională de după 1990.

vezi aici CV-ul lui Robert Cazanciuc

A fost adjunctul lui Victoraş la Corpul de Control al Guvernului (Adrian Năstase), ca subsecretar, pe când acesta era secretar de stat, ca şef al acestei instituţii guvernamentale. Nu s-a remarcat niciodată nici prin preferinţe politice, nici prin culoare politică. A lucrat la fel de bine şi în anii Sultanatului Năstase, dar şi ulterior, sub mandatul lui Valeriu Stoica, când la putere era Alianţa D.A..

Se spune că este finul lui Victor Ponta. De verificat. Interesantă filiaţie de finerie Maior – Ponta – Cazanciuc, ce va fi intens criticată de unii, care vor perora pe “băsism”. Cert e că a fost coleg de an cu Ponta în facultate şi sunt amici.

Nu pare a fi în nici un caz un hard-liner din gruparea radicală uselistă, ci mai curând un moderat, care, dacă va prelua portofoliul Justiției de la fostul său coleg de facultate, va tehniciza public funcția deținută, precum predecesorul său Cătălin Predoiu.

În pofida aparenţei sale foarte diferite de a lui Predoiu, pare a fi făcut cam din acelaşi aluat ca acesta şi denotă tendinţa lui Dottore spre o administrate tehnică şi albă politic a treburilor ministeriale din Justiţie, în urma presiunilor diplomatice ale Comisiei Europene.

Estimăm că aceasta va duce la o nouă serie de vociferări în gruparea ce conduce azi PNL confiscat liberalismului şi că ultraradicalii lui Dan Voiculescu vor începe mârâielile, atacuri preventive înnăbuşite de fezandare a noului demnitar, dar USL rezistă. Şi rezistă. Şi rezistă. Şi rezistă.

Citeşte şi
Codrin Gavra, procurorul ce a trimis parlamentari PSD în judecată, e numărul 2 în DNA

Codrin Gavra, procuror la DNA Timișoara, care a trimis recent în judecată mai mulți parlamentari Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Se confirmă. Numeroşi lideri PSD aşteaptă procurorii!

Social-democraţii au răbufnit în interiorul partidului, după ce Marcel Ciolacu a luat distanţă de liderii Read more

Bogdan Licu a luat 250.000 de euro pe două apartamente pe care nu a reușit să le vândă

Bogdan Licu susţine azi interviul pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al procurorului general, în faţa Read more

Sebastian Lăzăroiu: Ghizdeanu va turna la greu în faţa procurorilor

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, anunţă că Ion Ghizdeanu îi Read more

Andrei Bodean, spaima Clanului Mazăre, a devenit şeful DNA Constanţa

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât să îl numească în funcţia de procuror şef Read more

Eugen Nicolicea: Parlamentarii sunt mai importanţi decât procurorii

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, fost presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a afirmat ca Read more

MASP condamnă afirmaţia lui Lăzăroiu, conform căreia procesul lui Dragnea a fost politic

Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (MASP) a catalogat drept dezonorantă declarația fostului judecător CCR Read more

Oreste: Cineva implicat în represiunea din 10 august a decartat la procurori

Jurnalistul Oreste Teodorescu aduce două informații spectaculoase în legătură cu represiunea din 10 august. Există Read more

Adina Florea este acuzată de o asociaţie a procurorilor pentru că ar fi făcut telejustiţie

Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să sesizeze Inspecția Read more

Share