home POLITICA Tehnocratul Robert Cazanciuc aproape ministru al Justiţiei

Tehnocratul Robert Cazanciuc aproape ministru al Justiţiei

Share

UPDATE Victor Ponta după şedinţa CSM: “Domnul Cazanciuc este magistrat şi ne-am dorit să avem o stare de stabilitate la Ministerul Justiţiei. După ce va fi emis decretul de eliberare din funcţia de magistrat, se va emite decretul de numire în funcţia de ministru şi va depune jurământul. Am avut o singură discuţie cu domnul Cazanciuc şi acesta a acceptat. Îi mulţumesc pentru că a făcut această alegere şi cred că va avea o relaţie bună atât cu CSM, cât şi cu CE

Adică în traducere liberă: “Robert este un tip verificat şi nimic nu se va schimba. Formalităţile de numire? Ca şi cum ai da calului tău o bere! I-am spus: «Gata, e timpul să-ţi pui ficatul la saramură», iar el mi-a zis: «Bine, las că vezi tu marcaj pe tot terenul la primul baschet!». Îi mulțumesc, va avea o relație foarte proastă cu gașca lui Voiculescu”

După ce presa scria acum câteva zile că şefl ANI, Horia Georgescu, ar fi viitorul ministru al Justiţiei, printre opţiunile lui Victor Ponta, iată că varianta-sperietoare pentru radicalii anti-Băsescu păleşte: tehnocratul Robert Cazanciuc ar fi prima opţiune a premierului.

Robert Cazanciuc, care vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte foarte repede, cu vocea sa baritonală asemănătoare cu cea a lui Bogdan Teodorescu, cu o rapiditate de gândire şi acţiune remarcabilă, este unul dintre cei mai buni comunicatori existenţi în instituţia guvernamentală de la noi, fiind autorul primului ghid de comunicare publică instituţională de după 1990.

vezi aici CV-ul lui Robert Cazanciuc

A fost adjunctul lui Victoraş la Corpul de Control al Guvernului (Adrian Năstase), ca subsecretar, pe când acesta era secretar de stat, ca şef al acestei instituţii guvernamentale. Nu s-a remarcat niciodată nici prin preferinţe politice, nici prin culoare politică. A lucrat la fel de bine şi în anii Sultanatului Năstase, dar şi ulterior, sub mandatul lui Valeriu Stoica, când la putere era Alianţa D.A..

Se spune că este finul lui Victor Ponta. De verificat. Interesantă filiaţie de finerie Maior – Ponta – Cazanciuc, ce va fi intens criticată de unii, care vor perora pe “băsism”. Cert e că a fost coleg de an cu Ponta în facultate şi sunt amici.

Nu pare a fi în nici un caz un hard-liner din gruparea radicală uselistă, ci mai curând un moderat, care, dacă va prelua portofoliul Justiției de la fostul său coleg de facultate, va tehniciza public funcția deținută, precum predecesorul său Cătălin Predoiu.

În pofida aparenţei sale foarte diferite de a lui Predoiu, pare a fi făcut cam din acelaşi aluat ca acesta şi denotă tendinţa lui Dottore spre o administrate tehnică şi albă politic a treburilor ministeriale din Justiţie, în urma presiunilor diplomatice ale Comisiei Europene.

Estimăm că aceasta va duce la o nouă serie de vociferări în gruparea ce conduce azi PNL confiscat liberalismului şi că ultraradicalii lui Dan Voiculescu vor începe mârâielile, atacuri preventive înnăbuşite de fezandare a noului demnitar, dar USL rezistă. Şi rezistă. Şi rezistă. Şi rezistă.

Citeşte şi
Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (MASP) a catalogat drept dezonorantă declarația fostului judecător CCR
Jurnalistul Oreste Teodorescu aduce două informații spectaculoase în legătură cu represiunea din 10 august. Există
Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să sesizeze Inspecția
Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor
Delir Dragnea pe postul de tembelviziune Antena 3, Liderul PSD, mai alb şi speriat ca
Ministerul Public, prin Augustin Lazăr, şeful Parchetului General, atrage atenţia asupra atacurilor la care este
Președintele Klaus Iohannis a atras atenţia că procurorii sunt sub autoritatea, dar nu în subordinea
La gemeni, sexul copilului se poate cunoaşte după trei sau patru luni. Deci, dacă Nuţi,
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marţi propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Share