Tăriceanu: Iohannis nu-şi termină mandatul la Cotroceni!

Share

Călin Popescu Tăriceanu are un plan: să-şi construiască un avion biplan, cu care să provoace o inflexiune dramatică a situaţiei din România, care-l trimite la groapa de gunoi a istoriei, orice-ar face.

Tăriceanu, a criticat întâlnirea de la Palatul Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis, cu candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, considerând-o o încălcare a Constituţiei.

„Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României! Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan!

Dacă scopul acestei întâlniri a fost că preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit că Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei. Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist, îl anunţ pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

În conferinţă de presă, Tăriceanu a explicat că „Iohannis încalcă grav prerogativele prezidenţiale, care îl obligă la o rezervă, la o neutralitate în campania electorală”, şi a anunţat că abaterile şefului statului vor fi contabilizate, pentru suspendarea sa.

„Se angajează pe faţă să-l spele pe Nicuşor Dan. Am putea spune că astăzi Iohannis a devenit un spălător de cadavre. Dar cadavrele tot cadavre rămân (…) Ceea ce face Iohannis este foarte grav. Contabilizăm toate aceste abateri, încălcări ale Constituţiei, pe care le vom pune pe masă la o solicitare de suspendare a lui, care, aşa cum procedează, e clar că la un moment dat va veni.

Acum nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu pare să fie o majoritate consistentă, dar eu sunt convins că momentul va veni şi că Iohannis nu îşi termină mandatul la Cotroceni”, a afirmat Tăriceanu.

Share