home EVENIMENT, POLITICA Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că este trădător de ţară

Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că este trădător de ţară

Share

Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului electoral foarte slab, ataca din nou conducerea UE si pe presedintele Iohannis. De data aceasta el este nemultumit ca pesedistul Ioan Mircea Pascu nu va avea niciun portofoliu in cadrul Comisiei Europene.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis sa puna piciorul in prag si sa-si sustina tara lui. (ma refer la Romania, ca sa nu fie vreo confuzie)”, sustine Tăriceanu, veninos.

„Ioan Mircea Pascu, politician cu experienta si fost vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul Romaniei sa ia locul Corinei Cretu in postul de comisar european, pana la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, desi ar fi dorit, asa ca l-a acceptat pe Puiu Pascu. Dar nu pe postul important detinut de Corina Cretu, ci pur si simplu fara portofoliu, ca si pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Consecventa, nu gluma, as zice…

Exact acum 20 de ani, in iulie 1999, dupa demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui urias scandal de coruptie, popularii domnului Juncker, pe atunci in frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut sa desemneze noi comisari cu un mandat de doar cateva luni. Opozitia indarjita a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intentia. Atunci, perioada ramasa din mandat nu era „prea scurta” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

In fiecare zi avem indicii ca, pe nesimtite, se traseaza o noua cortina intre tarile din Vest si cele din Estul Europei. S-a intamplat asa si la desemnarea conducerii noii administratii europene, se intampla cu permanentul dublu standard pe care il aplica tarilor nou intrate in UE.

UE, ca o imensa mosie personala…

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis sa puna piciorul in prag si sa-si sustina tara lui. (ma refer la Romania, ca sa nu fie vreo confuzie)”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

In 11 iulie, presedintele Juncker i-a intervievat pe cei doi candidati propusi de guvernele Romaniei, respectiv Estoniei. In urma interviurilor, presedintele CE a confirmat compententa candidatilor, asa cum cere Art. 17 (3) din Tratat. A decis, de asemenea, sa nu aloce portofolii specifice celor doi comisari, tinand cont de timpul scurt ramas din mandat. Acestia vor lua parte la activitati si vor face parte din echipele de proiect.

In scrisorile trimise celor doi comisari propusi, presedintele Juncker le-a reamintit de responsabilitatile ca membri ai CE, inclusiv obligatia de a se ridica la cele mai inalte standarde profesionale si morale.

Insa Pascu este departe de a se ridica la astfel de standarde. Anul trecut, dupa represiunea din 10 August, Pascu l-a calificat drept „bozgor” si „porc” pe un cetatean roman de origine maghiara, Gabriel Farkas, care i-a reprosat modul de actiune al Regimului PSD.

Share