Tanczos Barna, vindecat de Covid, spune că medicii l-au ținut în celulă

Share

Tanczos Barna, senator UDMR, s-a externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde a urmat 12 zile tratament pentru infecţie cu SARS-CoV-2. Tot ce spune este în regulă, cu o excepţie.

În postarea respectivă, intitulată „Liberare”, Tanczos mărturiseşte că a stat 12 zile într-un salon, de unde a ieşit doar de două ori, pentru câte o radiografie pulmonară, iar fiecare ieşire nu a durat mai mult de şase minute, că a primit 80 de perfuzii pentru tratamentul pneumoniei, 30 de injecţii anticoagulante şi 60 de pastile împotriva SARS-CoV-2.

Senatorul UDMR are numai cuvinte de laudă la adresa cadrelor medicale care l-au îngrijit.

„Echipa medicală conştiincioasă, profesionistă. Asistenţii în echipament de ‘costum de astronaut’, în condiţii aproape inumane. Entuziasmul lor şi atitudinea încurajatoare nu au lipsit nici o clipă”, scrie Tanczos Barna.

Acesta mai dezvăluie că a avut un comportament ascultător, că a făcut zilnic exerciţii de respiraţie şi că s-a plimbat timp de o oră în celulă, aşa cum numeşte salonul în care a stat, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Tanczos scrie că are două teste negative la SARS-CoV-2, dar urmează o perioadă de recuperare de câteva săptămâni şi consideră că, faţă de alţi pacienţi, a reuşit să scape uşor de această boală.

„Privind în urmă după două săptămâni şi văzând că alţii, în altă parte, în câte zile s-au vindecat, consider că am scăpat uşor!”, a mai scris senatorul UDMR.

Acesta îşi încheie postarea cu un avertisment către cei care citesc să ia în serios această boală şi să fie conştienţi că nu este vorba de o glumă.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat în noaptea de 10 spre 11 iulie că este infectat cu SARS-Cov-2 şi că are dublă pneumonie.

Share