home EVENIMENT, POLITICA Superuniversitatea lui Cumpănaşu eliberează diplome pe bani

Superuniversitatea lui Cumpănaşu eliberează diplome pe bani

Share

Cumpănașu este student la o universitate online care eliberează diplome cu 10.000 de franci, bune de înrămat și agățat în bucătărie sau WC!

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

O ziaristă elvețiană a investigat undercover calitatea diplomelor ABMS, unde e masterand și Alexandru Cumpănașu.

În articolul de presă „Un business cu bunul renume al Elveției: «Academy of Business Management Switzerland» din Zürich”, apărut la finele anului 2016, autoarea Sylke Gruhnwald relatează despre experiența sa de aplicantă „undercover”, la universitatea online ABMS.

Aici este masterand Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din România 2019. Despre studiul său la ABMS, acesta declară:

„Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei”. Autoarea articolului citat este însă de altă părere, referitor la calitatea diplomelor în cauză.

„ABMS poate să ofere un astfel de titlu academic, acesta nu este însă recunoscut în Elveția. Când am cerut lămuriri, Al Souleiman a explicat că pot folosi titlul de Master în circuit privat”, scrie Gruhnwald. Habib Al Souleiman este unul dintre proprietarii ABMS GmbH, companie cu sediul în Freilagerstrasse 39, Zürich.

Autoarea mai menționează faptul că pe scrisoarea de la Direcția de Educație a cantonului Zug – înrămată și agățată pe peretele incintei unde a fost primită ca potențială studentă și doctorandă -, lipsea „ultima și decisiva propoziție: <

Costul studiilor exclusiv online, oferite ziaristei sub acoperire, ar fi fost de 10.000 de franci, pentru o durată de un an.

Share