home ECONOMIE, POLITICA Supermajoritatea, superimunitatea, superclasa superpusă

Supermajoritatea, superimunitatea, superclasa superpusă

Share

Să luăm acum, ca reper şi bază de documentare, materialul nostru precedent, numit Cinci mineriade pentru intimidat statul de drept în România.

Am explicat viziunea noastră asupra uneia dintre cele mai importante traume post-decembriste trăite de români: mineriadele.

Credem că acestea au fost forme primitive ale loviturii de stat date statului de drept din România după decembrie 1989 de către forţele reacţionare, pro-ruse, pilotate de la Moscova.

Celor cinci mineriade li se adaugă şi încercarea de lovitură de stat cu aparenţă legală (ce pare acoperită de lege faţă de porcăria din vara anului trecut) din primăvara anului 2007, când președintele Traian Băsescu a fost suspendat întâia oară fără nici un motiv veritabil, în afara aceluia că clasa superpusă în curs de formare se simțea serios amenințată.

Toate aceste mișcări, în viyiunea noastră, trebuie privite în ansamblu, integrat, pentru că ele se integrează aceluiași plan de destabilizare a României, despre care noi afirmăm că este urzit constant de Moscova.

Din anul 2007, într-o continuă agitaţie politică frenetică fără precedent, forţele ce formează din anul 2011 USL s-au pregătit să obţină pe cât posibil o supermajoritate parlamentară.

Disperarea de după iunie 2012 (momentul condamnării lui Adrian Năstase) i-a făcut pe aceşti oameni să-şi dorescă şi mai mult o astfel de supermajoritate. Acum ea fiinţează şi guvernează.

Dar data trecută străbunii USL au făcut greşeala să se creadă atât de eterni, încât nu au simţit nevoia nici măcar să-şi consolideze imunitatea proprie. Aceasta se întâmplă acum.

Aceşti oameni distrug o constituţie relativ bună ca să-şi consolideze constituţional privilegiile. Nu le ajunge o lege obişnuită. Vor să fie superclasa superpusă în cârca noastră prin chiar Constituţia României.

• Gh. Iancu: Noua Constitutie va fi cel mai mare esec din 1990 incoace

Convingerea noastră e că mișcarea lui Traian Băsescu, de declanşare a procedurii spre un nou referendum pentru parlament unicameral cu 300 de membri, este o lovitură cumplită dată de preşedinte celor care vor să desfiinţeze statul de drept, îmlocuind o constituţie cu probleme, dar care a asigurat o democraţie în ţara aceasta 22 de ani, cu una care să schimbe regimul democratic din România cu unul de tip venezuelean, care consfinţeşte domnia despotică a unei pegre în fruntea ţării.

Conspiratorii de frunte din USL ştiu că va fi foarte greu dreptei să aibă în viitor majoritatea parlamentară necesară modificării unei astfel de constituţii proaste, care ar destabiliza dramatic România pe termen mediu, ceea ce lor, destabilizatorilor, le convine de minune: ei vor prospera.

Dacă acest plan e în pericol să cadă, zădărnicit de Traian Băsescu, cu reluarea referendumului din 2009, contrapus celui pentru mutilarea Constituţiei de la 2003, atunci cei afectaţi de mişcarea aceasta politică vor recţiona violent.

Nu trebuie să ne facem iluzii. Credem că unul dintre motivele pentru care PNL îşi doreşte să deţină portofoliul Ministerului Transporturilor este că minerii au ajuns în Bucureşti de fiecare dată cu trenul (deci cu complicitatea ministerială, pe filieră CFR).

Şi nu credem că radicalii din USL vor ezita să reacţioneze de această dată violent. Este momentul potrivit. Ca şi în iunie 1990, puterea deja era câştigată, trebuia intimidată Opoziţia. Ca şi în iunie 1990, partidele din Opoziţie erau la cote de popularitate mici. Ca şi în iunie 1990, societatea civilă era în reflux.

Ceea ce nu înţeleg aceşti domni este că lucrurile acum se mişcă mult mai rapid. Tot mai rapid. Şi că puterea lor, chiar dacă şi-o vor consolida, va fi cu atât mai efemeră.

Share