home CORUPTIE, POLITICA SUA au numit un reprezentant special pe România şi Bulgaria pentru combaterea corupţiei

SUA au numit un reprezentant special pe România şi Bulgaria pentru combaterea corupţiei

Share

SUA au desemnat pentru România și Bulgaria un reprezentant special care va acorda asistență în domeniul justiției, pentru combaterea corupției la nivel înalt, a spălării banilor și a crimei organizate, scrie BNR.bg.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Jessica Kim, procuror federal, a fost prezentată marți premierului bulgar, de către ambasadorul SUA la Sofia.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit în regiune un emisar cu misiunea de a se ocupa de probleme legate de aceste chestiuni ce erau urmărite până acum de funcționari din cadrul ambasadelor sau din Departamentul de Stat.

Statele Unite sunt pregătite să sancționeze oficialii corupți și familiile lor pentru a ajuta cele două state să-și întărească democrația și mecanisme economiei de piață, a explicat ambasadorul american la Sofia, la prezentarea Jessicăi Kim.

Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultatele obținute în calitate de nou angajat, fiind unul dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public.

Ea a reuși să obțină condamnări în câteva cazuri importante de fraude financiare și în două cazuri de criminalitate cibernetică. Reamintim că Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul american a lui Liviu Dragnea și familiei acestuia.

Inclusiv noul ambasador american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de Anul Nou, în care reasigura că SUA vor continua să fie aliatul neclintit al României, inclusiv în combaterea corupției:

”Statele Unite se angajează să îşi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei.”

”Statele Unite vor fi partenerul României şi o vor sprijini să îşi valorifice adevăratul potenţial economic. Asigurarea existenţei unor legi şi reglementări fiscale şi de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezintă corupţia endemică pentru economie să dispară.

Capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit.

Este nevoie de privatizări suplimentare.

Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea şi promovarea unei economii competitive. Transparenţa şi responsabilitatea în afaceri sunt primordiale”, preciza ambasadorul în mesajul de Anul Nou.

Mergeți în homepage ›

Share