SUA au intrat într-o nouă recesiune

Share

Cel mai recent raport referitor la încrederea consumatorilor arată că americanilor le este încă teamă în privinţa stabilităţii  locului de muncă. În curând mulţi şomeri vor pierde ajutoarele de la stat şi vor avea din ce în ce mai puţini bani de cheltuit.

milo

Burt Flickinger, directorul Strategic Resource Group, companie de consultanţă în retail, spune că SUA au intrat în cele 500 de zile de recesiune în ceea ce priveşte sectorul de retail.

De asemenea, acesta mai spune că înainte de sfârşitul acestei crize, SUA se vor confrunta cu scăderi ale vânzărilor, cu mai multe magazine închise şi mulţi retaileri care se vor alătura companiei Borders, al doilea cel mai mare retailer de cărţi, care a primit recent acordul de a intra în faliment, informează cnbc.com.

În plus, rata şomajului a ajuns în luna iunie la 9,2%, faţă de 9,1% în mai şi din ce în ce mai mulţi oameni vor îngroşa rândurile celor fără un loc de muncă, pe măsură ce statul şi administraţiile locale vor continua politica de reducere a bugetelor.

Un alt raport, realizat de Conference Board, arată că deşi atitudinea consumatorilor s-a înviorat, au rămas temerile în ceea ce priveşte locul de muncă. Astfel, aceste temeri pot duce la reducerea cheltuielilor, având în vedere numărul considerabil de mare al gospodăriilor care trăiesc de la unsalariu la altul.

În plus, consultantul mai arată că şomerii cu vechime vor înceta… tot pe Money.ro

Share