home POLITICA Stratfor: Rusia se retrage din Siria, moştenirea rămâne

Stratfor: Rusia se retrage din Siria, moştenirea rămâne

Share

În timp ce continuă plecarea forţelor militare ruse din Siria, unele dovezi, privind construcția unei mari baze aeriene a Rusiei în această țară, demonstrează intenția Moscovei de a menține o prezență militară curentă.

~motto: “După ce vom pleca noi, va trebui să curăţaţi mizeria pe care am lăsat-o-n urmă.” (Babylon 5, epopee SciFi)~

Imaginile din 17 martie, achiziționate de Stratfor, cu Baza Aeriană Bassel al Assad, în provincia Latakia, dar și cu baza navală de la Tartus, arată retragerea ruşilor, în curs de desfășurare a forțelor din Siria, despre care Moscova susține că vor fi finalizate în mare parte până pe 20 martie.

Galeria de imagini arată că la orele amiezii, pe 17 martie, mai mult de un sfert din grupul aerian rus de la baza aeriană Bassel al Assad a plecat din Siria. Trei avioane de luptă Su-34 și un avion de transport Tu-154 au fost primele, pe 15 martie. Au urmat, o zi mai târziu, toate cele 12 avioane de atac Su-25 și un număr de avioane de transport Il-76.

Avioanele de transport au dus mecanici, personaj aerian și echipamentele care au servit la campania aeriană din Siria. Rușii au indicat că un număr de avioane Su-24 a plecat pe 17 martie, dar imaginile indică faptul că existau multe ale Su-24 care încă nu plecaseră. Este posibil ca aceste Su-24 să fi plecat după ce au fost luate imaginile.

Imaginile nu numai că arată că rușii îşi extind în continuare infrastructura și facilitățile de la baza aeriană, dar de asemenea că acestea au desfășurat forţe active suplimentare în ultimele zile, acolo.

Acestea includ în mod vizibil elicoptere Mi-28 și Ka-52, care au o varietate de utilizări: în plus față de protejarea instalațiilor, acestea pot efectua operațiuni de căutare și salvare de luptă și pot oferi un sprijin aerian apropiat forțelor terestre.

Rușii au subliniat de asemenea că apărarea aeriană va rămâne în vigoare, așa cum arată imaginea cu o baterie S-400 activă, de la baza aeriană Bassel al Assad. Mai mult decât atât, rușii nu şi-au retras încă avioanele de luptă Su-30 și Su-35 din Siria.

De la anunțarea retragerii trupelor, Rusia a continuat să lanseze raiduri de bombardament din acea bază aeriană, în sprijinul forțelor guvernamentale siriene, care se luptă statul islamic în apropierea Palmyrei.

După cum se poate vedea din imaginile de la bazei navale de la Tartus, nu există în prezent nici o operațiune de descărcare semnificativă care să aibă loc.

În timp ce vehiculele militare sunt acolo, aparent gata să plece, artileria grea și vehiculele blindate de luptă pe care rușii le-au desfășurat în Siria nu par să fie printre ele.

Aceasta subliniază posibilitatea ca Rusia să mențină sprijinul activ la sol al forțelor guvernamentale siriene, deoarece acestea continuă să efectueze operațiuni împotriva rebelilor și a obiectivelor ISIS.

Există, de asemenea, potențialul ca rușii să transfere o parte din echipamente pentru forțele loialiste, așa cum au făcut cu tancurile și artileria în ultimele luni. După cum luptele recente dezvăluie, forţele speciale rusești continuă sprijinirea activă a operațiunilor loialiste.

Citeşte şi
Loviturile efectuate în Siria de SUA, Franţa şi Marea Britanie împotriva programului de arme chimice
Este iminent un atac aerian al Statelor Unite. Surse conexe de presă afirmă că acesta
Şeful Statului Major israelian, Gadi Eisenkot, a declarat pentru presa din ţară că declanşarea unui
Rusia, Iranul și Siria au avertizat SUA cu privire la pericolele la care se expun
Forţele navale ale SUA au atacat cu rachete SIRIA noaptea trecută. Este o reacţie la
SUA au suspendat sine die negocierile bilaterale cu Rusia privind situația războiului civil din Siria.
Din Rusia, astăzi, Vladimir Vladimirovici Putin a ordonat ministrului apărării Serghei Șoigu să înceapă retragerea
Atac al unui bărbat cu o macetă într-o stație de metrou din Londra. Atacatorul a
Armata Turcă NATO a doborât un Suhoi 24 rusesc lângă graniţa cu Siria, după ce
Barack Obama a ordonat deplasarea de forţe speciale contra ISIS, încălcând promisiunea că nu va
Share