home POLITICA Stratfor: Coalitia Anti-Basescu pregateste terenul pentru haos social in partea a doua a lunii decembrie

Stratfor: Coalitia Anti-Basescu pregateste terenul pentru haos social in partea a doua a lunii decembrie

Share

Stratfor banner pStratfor vorbeste despre situatia din Romania, aratand ca “presedintele roman in functie Traian Basescu a castigat alegerile, invingandu-l pe fostul ministru de Externe Mircea Geoana cu 50,3% la 49,7%.

Geoana a pretins ca a invins, dupa ce exit-poll-urile l-au dat aproape invingator in fata lui Basescu, apoi a refuzat sa accepte rezultatele oficiale, acuzand fraude”.

Pentru cine nu stie, Stratfor este o companie privata, care ofera analize si sinteze referitoare la chestiuni de securitate americana si globala.

Ca sa ne dam seama cam cat de mare expertiza are aceasta firma: vicepresedinte pentru Antiterorism si Securitate Corporativa la Stratfor este fostul sef al DSS (Diplomatic Security Service). OSS se ocupa cu protectia diplomatilor americani din intreaga lume, in frunte cu seful statului american.

Acum urmeaza partea mai interesanta, dupa ce Stratfor a  explicat ca lucrurile in Romania s-au petrecut exact asa cum am vazut noi toti, nu cum incearca acum sa le suceasca pesedeii si aliatii lor, intr-o campanie disperata de intoxicare pe cel putin doua posturi de televiziune, aceleasi, carora nu le mai dau numele pentru ca m-am plictisit, iar calculatorul meu a inceput sa protesteze deja.

Citat integral dupa Stratfor:

Framantarile sociale ample sunt foarte posibile. Recesiunea, cuplata cu inaltul grad de incertitudine economica, este in masura sa ii faca pe multi romani sa iasa in strada.

Mai mult, evenimentele marcand aniversarea a 20 de ani de la Revolutia Romana anticomunista vor incepe pe 16 decembrie si vor oferi oportunitatea partidelor anti-Basescu de a se coaliza.

Modelul poate fi un ecou al felului in care s-au desfasurat manifestatiile antiguvernamentale din Ungaria, din octombrie 2006, la aniversarea a 50 de ani de la Revolta maghiara din anul 1956 impotriva ocupatiei sovietice.

In aceste conditii, oricat ar parea de hazardat, devine verosimil scenariul conform caruia planul continuarii loviturii de stat in curs, care a inceput sa fie pus in aplicare din primavara anului 2007 si a continuat apoi, din toamna acestui an, merge inainte.

Mai ales ca…

Aceste evenimente vor provoca un oftat de usurare la Moscova, deoarece Basescu este considerat un spin serios in coasta Moscovei. Sprijinul acordat de acesta pentru revolutia anticomunista din Moldova si sprijinul ferm primit de acesta de la Statele Unite l-au facut sa devina principalul inamic al Kremlinului in Balcani.

Basescu va folosi fara nici un fel de discutie acest fapt pentru a se prezenta pe sine ca singurul mostenitor legitim al luptei anti-comuniste din Romania.

Conflictul dintre Basescu si Geoana poate sa duca la un decembrie foarte explozibil in Romania.

Iar toate acestea se petrec cu scoaterea in fata a unui clovn lipsit de personalitate, care este compromis astfel politic si public la maximum, in numele scopurilor de tip anarhic ale acestor ipochimeni, care lucreaza la limita atacarii interesului national.

Iata ce scrie in debutul analizei sale Stratfor:

Uncertainty over the election could lead to potential unrest in Romania, particularly as the country grapples with the effects of a sharp economic downturn and the politically contentious anniversary marking the fall of communist rule.

Ceea ce inseamna exact aceasta:

Incertitudinea asupra alegerilor poate duce la potentiale framantari in Romania, in primul rand deoarece tara se confrunta cu efectele abruptei caderi economice si se apropie aniversarea a 20 de ani de la caderea regimului comunist.

Stratfor aminteste ca guvernul de la Bucuresti s-a destramat pe 1 octombrie , dupa ce noua ministri PSD si-a dat demisia din cabinet, lasandu-l pe prim-ministrul Emil Boc si PD-L fara sustinere parlamentara. Multi au vazut aceasta ca pe o manevra pre-electorala a lui Geoana, pentru a-si pune adversarul politic intr-o situatie electorala dificila (s.n.)”.

“Intarzierea in desemnarea unui cabinet vine intr-un moment prost pentru Romania. Incertitudinile politice blocheaza folosirea celor 20 de miliarde de euro, din acordul stand-by cu FMI”, arata Stratfor, demonstrandu-ne ca americanii, ca de obicei, stiu exact cu ce ne confruntam azi, aici, in Romania.

Stratfor arata:

Dincolo de problemele economice, exista un considerabil potential social exploziv in Romania. In avanpremiera turului II al alegerilor prezidentiale, un numar de presupuse proteste spontane au erupt de 1 decembrie, la Timisoara.

In timp ce protestatarii pareau anti-comunisti, unii manifestanti au fost vazuti rupand postere cu Geoana (n.n.: in sensul ca incercau sa ascunda ca sunt sustinatori ai lui Geoana, distrugandu-le). Sustinatorii lui Geoana au pretins ca protestele au fost orchestrate de tabara lui Basescu.

Am tradus cat m-am priceput eu de bine. Este felul americanilor, descriind sec mecanica lucrurilor petrecute, de a explica defapt ceea ce s-a intamplat: in mijlocul manifestantilor care protestau, la vederea drapelelor rosii ale PSD-ului in Piata Operei, de Ziua Nationala, au aparut provocatori trimisi de PSD, care, inainte sa se inflitreze printre timisorenii revoltati, si-au distrus posterele cu Geoana pe care le purtau, ca sa se dizolve in multime mai usor.

O metoda de lucru tipica a stangii bolsevice din Romania de dupa decembrie 1989, cunoscuta inca de la inceputul anilor ’90, cu folosirea de catra acestia a provocatorilor, infiltrati in manifestatiile incomode pentru ei.

Sa mai spuna cineva ca mayasii nu au dreptate si timpul nu se repeta, ciclic.

Share