home POLITICA Strategii USL de la Vocea Rusiei mai dau un ordin

Strategii USL de la Vocea Rusiei mai dau un ordin

Share

După puciul din 3 – 6 iulie, website-ul guvernamental Vocea Rusiei a devenit explicit şi dă indicaţii strategice USL ce să facă, să acţioneze în foră şi anume cum, sub (probabil) pseudonimul “Valentin Mândrăşescu”.

ruvr.ru

Acum, câmpul de bătălie s-a mutat pe următorul verb:

După 31 august / 12 septembrie, lupta se dă pe două variante: Curtea Constituţională invalidează referendumul sau îl validează la limită.

Pentru prima versiune posibilă, Vocea Rusiei indică, într-un text intitulat Planul «B» al USL (de fapt este un plan C, pentru că planul B este în realitate acesta care se aplică acum – ameţirea Curţii Constituţionale cu documente contradictorii de la MAI) exact calea de urmat pentru pucişti, dată de articolul 3 din Hotărârea 34/2012:

În situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat.

Pare banal, toţi cei care au urmărit evenimentele cunosc acest articol de act normativ. Cu aparentă extragere din subiect, “Valentin Mândrăşescu” se obiectivează din chestiune, comentând, ca despre ceva ce se petrece pe planeta Marte:

Implicaţiile acestui articol sunt foarte neplăcute pentru tabăra preşedintelui Băsescu“.

Urmează apoi indicaţiile concrete ale căii de urmat în acest caz:

Dacă prezenţa la vot va fi aproape de 50% şi un număr covârşitor de alegători va vota pentru demiterea preşedintelui, USL poate utiliza acest articol pentru a bloca întoarcerea preşedintelui suspendat la Cotroceni.

În acest scenariu, liderii USL vor putea invoca şi sprijinul popular, certificat prin voturile milioanelor de români care îşi doresc demisia lui Traian Băsescu”

Aici lucrurile sunt, nu-i aşa, foarte simple şi clare:

“O opţiune probabilă ar fi repetarea referendumului până la obţinerea cvorumului de participare, timp în care Crin Antonescu va păstra funcţia de preşedinte interimar

Sfatul indirect al Kremlinului este deci continuarea pe cât posibil a crizei politice a României, astfel încât țara noastră să se adâncească într-o criză economică tot mai profundă.

Apoi, re-racordarea la propaganda bazată pe sondaje de opinie mincinoase îi permite comentatorului “independent” să afirme, în ultima frază a postării sale:

În fond, scenariile prezentate mai sus sunt pur teoretice şi speculative. Toate sondajele de opinie arată că prezenţa la urne va fi de peste 50%, iar votul popular va fi total nefavorabil lui Traian Băsescu

Share