home POLITICA Stenogramele Vaticanului il leaga pe Papa de Mafia (AIM)

Stenogramele Vaticanului il leaga pe Papa de Mafia (AIM)

Share

Banca Vaticanului este acuzată de spălare de bani, poliţia confiscând în acest caz 23 de milioane de euro în luna septembrie. Operatiunile bancare sunt in stransa legatura cu Mafia, iar Papa Benedict este acuzat ca a patronat o parte din  aceste afaceri.

FOTO: LarryButtrose – Faith No More

Stenograme ale unor convorbiri telefonice inregistrare la ordinul procurorilor arata ca mafia italiana, alaturi de cea rusa si cea ucraniana, au patruns si in cetatea Vaticanului.

In ceea ce-i priveste pe rusii ucrainieni, afacerile sunt controlate de fosti ofiteri KGB, de care nici Kremlinul nu este strain. Insuri Vladimir Putin este banuit ca are interferente cu acest domeniu.

Vaticanul numeşte sechestrul pe bunuri, impus de procurori in instanta suprema, ca o “neînţelegere” şi îşi exprimă optimismul că acuzaţiile vor fi retrase. Însă procurorii au intrat recent în posesia unor documente, pe langa stenogramele amintite, care indică faptul că banca Vaticanului a ignorat în mod deliberat legile în privinţa eviaziunii fiscale “cu scopul de a ascunde proprietatea, destinaţia şi originea capitalului”… citeste tot aici

Share