home MASS MEDIA, POLITICA Stelian Tănase: Ponta, votat de babe şi beţivi

Stelian Tănase: Ponta, votat de babe şi beţivi

Share
"În Spatele meu e-o bibliotecă. Eu transformatu-m-am, din om de carte,-n circotecă."
“În Spatele meu e-o bibliotecă.
Eu transformatu-m-am, din om de carte,-n circotecă.”

Stelian Tănase a avut un fior mistic pe 13 noiembrie şi a trecut de partea poporului, după ce dăduse mai multe semne.

Sub titlulCine a câştigat dezbaterile dintre candidaţi“, Stelian Tănase scria:

Dacă ar vota numai utilizatorii de online Iohannis ar cîștiga detașat. Dar numericește vorbind acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite și bețivilor de prin cîrciumile rurale, al celor strînsi pe marginea șanturilor să povestească ce le scriu copiii plecați in occident la muncă.

Că din ce trimit ei trăiesc. Ăștia ( spre deosebire de copiii lor ) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune și cîteva kilograme de mălai și făină în sacoșa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot.

Despre ce spune Stelian Tănase noi avem o părere formată de mult. Există un grup compact de oameni în etate, săraci, cu mai puţină educaţie, care votează constant candidatul Stângii, indiferent care e acesta. Ei sunt electoratul captiv.

Dar ce spune Stelian Tănase, în postarea sa din 13 noiembrie, este un atac de o mârlănie incredibilă. Nu o diatribă, nu un pamflet. O jignire pe faţă, de la obraz.

Doamnele în etate din mediul rural privesc dezolate satele lor cum stau părăsite şi pământul pârloagă din vina succesiunii FSN – FDSN – PDSR – PSD, Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase, există un obicei al bărbaţilor, în genere, când se întorc de la locul lor de muncă, unde sunt plătiţi cu bani puţini, foarte puţini, extrem de puţini, de a-şi cumpăra, fie şi pe datorie, o cinzeacă. Două. Zece. Multe. De băutură.

În ţara dominată în ultimii 25 de ani de nişte mafioţi penali, Stelian Tănase, oamenii simpli şi cinstiţi devin pauperi şi se aruncă (mulţi dintre ei, inevitabil) în uitarea necazurilor, prin acţiunea de a-şi bea minţile.

Probabil că arghirofilia capătă, la Stelian Tănase, conotaţii de acest tip. Cine se face preş în faţa cui vine la putere şi spune, explicit, “şterge-te de mine” se află acum în fruntea Televiziunii Române, sperând să rămână în continuare acolo.

Poate că Stelian Tănase va reuşi. Dar va fi penibil.

Share