Statele Unite îşi anunţă susţinerea pentru Iohannis şi Orban VIDEO

Share

Statele Unite, prin ambasadorul lor în România, susţin democraţia în România. Aşa rezultă din ultimele declaraţii ale lui Adrian Zuckerman.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Sub conducerea preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban, România îşi va atinge adevăratul ei potenţial economic”, a spus reprezentantul în România al Departamentului de Stat.

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman s-a declarat convins că preşedintele României şi prim-ministrul vor administra cu eficienţă România, astfel încât ţara noastră să îşi atingă adevăratul potenţial economic.

„Sunt convins că sub conducerea preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban, România îşi va atinge adevăratul ei potenţial economic, că o piaţă economică dinamica”, a declarat ambasadorul SUA, în prezenţa lui Ludovic Orban, la recepţia a 100 de ventilatoare medicale produse în SUA.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern, un plan economic foarte ambiţios, al cărui scop este ca „în maximum cinci ani România să depăşească PIB pe cap de locuitor mediu la nivel european şi, evident, venitul mediul pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european”.

De asemenea, Orban a mai anunţat că „planificăm investiţii de aproximativ 40 de miliarde de euro, atât în infrastructura rutieră, cât şi în infrastructura feroviară”.

Principalele declaraţii:

Suntem în curs de elaborare a programului de relansare economică în perioada post-Covid, care în mod clar are mai mulţi piloni de sprijin.

În primul rând, disponibilitatea noastră ca Guvern de a susţine creşterea accelerată a investitiior publice. Este vorba de investiţii în infrastructura de transport, energetică, de sănătate, de comunicaţii. În general în toate tipurile de infrastructură care asigură suportul dezvoltării economice.

Obiectivul nostru este că în următorii doi ani să dăm drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie România pentru a îşi a asigura suportul indispensabil pentru dezvoltare economică, pentru fructificarea oportunităţilor şi pentru a genera o dinamică economică.

Obiectivul meu este că în maxim cinci ani România să depăşească PIB pe cap de locuitor mediu la nivel european şi evident venitul mediul pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european. Acest lucru se va baza pe piloni foarte solizi care vor schimba politica de până acum bazată pe creştere artificială a consumului, a cererii, prin creşterea artificială a veniturilor care se afla în pixul Guvernul, care au generat dezechilibre şi au neglijat investiţiile.

În transporturi, planificăm investiţii de aproximativ 40 miliarde de euro, atât în infrastructura rutieră, cât şi în infrastructura feroviară. Vrem să dezvoltăm infrastructura aeroportuară cu punerea în practică a master-planului de dezvoltare a aeroportului Bucuresti-Otopeni şi dezvoltarea altor aeroporturi.

Lucrările de navigabilitate a Dunării sunt fundamentale pentru a fructifica prezenta pe teritoriul României a celei mai importante axe de transport fluvial.

În domeniul energetic avem probleme după decizii catastrofale luate în ultimii 6-7 ani de zile. România a ajuns din exportator net de energie, importator.

Competitivitatea companiilor româneşti a fost distrusă de preţul foarte mare la energie electrică şi gaze, care a fost rezultatul unor decizii guvernamentale. În ce priveşte susţinerea companiilor, pe lângă ÎMM Înveşt, avem şi alte scheme de ajutor.

Pregătim o schemă de garantare a creditului comercial şi preluarea unei părţi din posibilele pierderi.

Share