STAREA PRESEI: Revista presei anti-Nistorescu

Share

Bravo, Cristian Şuţu! (Ioan T Morar)

Mă bucur că mai există oameni care acţionează corect fără să se gîndească la ce ar putea păţi. Care nu se lasă. O surpriză, în acest sens, a fost pentru mine, în zilele astea, Cristian Şuţu, angajat la Cotidianul.

Mi se pare foarte corectă atitudinea lui. Nu bagă gunoiul sub preş şi nu zice că e just ceea ce nu e just. Puteţi să-i citiţi, spre exemplificare, postarea de aici. Bravo!

Lună plină (Cristian Sutu)

Aţi făcut vreodată greşeli? Cine răspunde nu să-şi dea două palme şi să revină la realitate. Poate că Mirela Corlăţan a greşit. Cînd a trecut pe roşu. Sau cînd a cumpărat pepeni fără să-i încerce. E posibil să fi greşit şi cînd a ales să devină jurnalist, intrînd într-o lume cu hiene fără mamă şi fără taţi. Ce ştiu sigur e că Mirela Corlăţan nu a greşit cînd a ales să nască un copil acum cîteva luni.

Colega mea Mirela Corlăţan a aflat acum cîteva minute că tocmai a încetat colaborarea ei cu ziarul la care lucrez şi eu. Motivul? Nu ştiu. Înţeleg că a fost la o emisiune tv şi că a vorbit despre cenzură şi despre libertatea de exprimare. N-am văzut emisiunea.

Mirela Corlăţan este autoarea anchetei despre Romoşan, anchetă pe care conducerea a decis s-o amîne de la publicare pe print pînă la o mai bună documentare. Ancheta ei va apărea azi. Cu completări şi adăugiri. Tot azi, Mirela Corlăţan va merge acasă la copilul ei. Şi-mi imaginez că va plînge.

Nu mi-e clar. Credeţi că luna din imaginea de mai jos urcă sau coboară?

Scrisoare unui prieten aflat la ananghie (Dorin Tudoran)

Dragă Cornel,

M-am bucurat să te revăd, în mai, la București, mi-a făcut mare plăcere să luăm masa împreună și, cum îți amintești, nu am avut nici o ezitare să dau curs invitației tale de a participa, alături de tine, la o emisiune a Realității moderată de Robert Turcescu.

Te caut de două zile la telefon, dar nu reușesc să te prind — sunt sigur că ai multe pe cap. Nu te caut să-ți ofer colaborarea mea la Cotidianul — ai probabil și așa prea multe oferte de acest fel. Poate după o vreme. Ce-ți ofer acum este un gând prietenesc. Primește-l, căci astfel de gânduri sunt foarte rare azi și mai niciodată pe gratis

Sunt ultimul dintre cei care ar săvârși eroarea să nu recunoască dreptul inalienabil al unui conducător de ziar de a-și face echipa redacțională așa cum găsește de cuviință. Dar sunt primul, deși nu cronologic — diferența de fus orar, bat-o vina! — care vrea să-ți spună că, de cele mai multe ori, contează mai mult cum faci un lucru decât lucrul în sine.

Felul în care ai renunțat la serviciile lui Cristian Pătrășcănoiu nu face bine ziarului; nu-ți face bine nici ție… citeste tot aici


A mai trecut un ceas (Eugen Istodor)

a mai trecut o zi peste Cotidianul lui Nistorescu. Buna Corlatan in continuare. Romosanu m-a convins, sper ca in atiti a ani macar pe sine a reusit sa se convinga.

Concediu de odihnă, concediu medical, concediu de concediere (Simona Tache)

Eu n-am știu, până azi, că oamenii pot fi concediați chiar și atunci când sunt în concediu. Am aflat însă că se poate. Oare în redacția Cotidianul există* femei gravide, în concediu prenat al, sau lăuze, în postnatal? Dacă da, încep să fiu puțin îngrijorată pentru ele.

* Nu știu dacă există, pentru că eu trimit, prin mail, un text, o dată pe săptâmână, și nu cunosc decât câțiva oameni de acolo, toți neînsărcinați.

…ultimul comentariu (113 – numar cu ghinion:) (Alin Fumurescu)

…l-am scris duminica, sa apara, ca de obicei, miercuri. Pare-se ca n-a fost sa fie, asa ca ma zoresc sa-l p ublic, sa nu zic ca mi-am pierdut timpul degeaba.

Doamne, ca mult am mai scris… Daca stau sa calculez, vreo cateva mii de comentarii in ultimii douazeci de ani… Poate ca a sosit timpul sa iau o pauza. Norocul chiorului

Incontestabil, Traian Basescu are noroc. Vrei, nu vrei, esti fortat sa-l votezi… citeste tot aici

Concedierea lui Cristian Pătrăşconiu, o mizerie (Costin Ilie)

În lipsa unor explicaţii coerente, concedierea lui Cristian Pătrăşconiu nu poate fi catalogată altfel decât o mizerie. Atât, revin când va fi cazul.

Nu mi-a placut niciodata in mod special Cotidianul. Dar mi-au placut oamenii de acolo… (Cristian China)

Timp de 2 saptamani cat am fost plecat mi-am facut o datorie de onoare sa nu ma uit la TV, sa nu citesc bloguri si sa nu prea imi deschid mailurile. Si a fost minuuuuuunaaaaat!

Numai ca, reversul medaliei cum ar veni, la intoarcerea in Bucuresti parca eram picat din luna. Pentru ca, in lipsa mea, s-au intamplat enorm de multe lucruri. Unul dintre ele este rahatul de la Cotidianul…

Share