home MASS MEDIA, POLITICA STAREA PRESEI: Mincinoasa lui Orban, redactor şef la Cotidianul (Catza)

STAREA PRESEI: Mincinoasa lui Orban, redactor şef la Cotidianul (Catza)

Share

După cum aţi aflat deja, probabil, noul redactor-şef al Cotidianului este Oana Stănciulescu. Două întrebări se impun în această situaţie.
Prima: “cum, şi astăzi n-a mai dat Nistorescu pe nimeni afară?”.
A doua este, evident, “da’ cine o mai fi şi Oana Stănciulescu?”.

Păi, în primul rînd, madam Stănciulescu a fost redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei în perioada în care Cornel Nistorescu conducea ziarul. Cel mai recent, însă, Oana Stănciulescu s-a remarcat în calitate de consilier de imagine al liberalului Şică Orban, unul dintre cei mai slabi miniştri ai Transporturilor. Ea s-a dovedit un consilier loial, care minţea ziariştii cu seninătate pentru şeful ei.

În ediţia din 12 septembrie 2007, Academia Caţavencu a dezvăluit în exclusivitate faptul că în mandatul lui Orban de la Ministerul Transporturilor preţul autostrăzii Transilvania a sărit de la 2,2 miliarde de euro la 7,2 miliarde de euro.

Creşterea spectaculoasă de 5 miliarde era dovedită de un document intern al Companiei de Drumuri, care arăta că Ministerul Transporturilor scăpase hăţurile şi Bechtel făcea ce voia la autostradă şi cu orice costuri. Liberalul nu a recunoscut nici un moment această majorare a preţului autostrăzii, ba mai mult, nici măcar nu a acceptat că documentul de la CNADNR ar fi real.

O lună mai tîrziu, Academia Caţavencu a publicat o variantă a raportului care ajunsese la cabinetul ministrului, chiar la Oana Stănciulescu, purtînd menţiunea “Cabinet ministru, consilier Oana Stănciulescu, cu modificări, 26/5 (data la care a fost trimis documentul, deci în mai 2007 – n.r.)”. Contactată telefonic, atunci, ea a recunoscut că documentul este real şi a ajuns în posesia ei… citeste tot aici

Share