home CORUPTIE, POLITICA SPRE FALIMENT Firea şi PSD-ALDE au delegat tot la companiile municipale

SPRE FALIMENT Firea şi PSD-ALDE au delegat tot la companiile municipale

Share

Bucureştiul se îndreaptă spre faliment în pas accelerat. Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat delegarea gestiunii către companiile municipale pentru principalele servicii publice din București.

Este vorba despre construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație. administrare parcaje, optimizarea circulației rutiere, exploatarea ștrandurilor și lacurilor. amenajare și întreținere parcuri, spații verzi, baze sportive, cimitire. fondul imobiliar și organizarea publicității stradale.

Aceste servicii erau prestate până acum de Primărie prin direcțiile de specialitate sau prin alte instituții din subordine. Direcţiile încheiau contracte cu operatori privați pentru aceste servicii sau le făceau în regie proprie.

Spre faliment. Nu se pot delega servicii publice fără administrarea patrimoniului

Ciprian Ciucu, consilier PNL, a declarat că potrivit legii nu se pot delega servicii publice fără să se dea în administrare patrimoniul. Deci, este nevoie de votul a două treimi, iar aprobarea proiectelor cu votul a jumătate plus unu din consilieri este ilegală.

Trei dintre proiectele de delegare a gestiunii au mai fost aprobate în luna martie, dar PNL a făcut plângere prealabilă. Ne îndreptăm, cu capitala ţării, spre faliment. Noile companii sunt ciucure de atârnaţi şi goale de angajaţi profesionişti, care vor tăia frunze la câini în direcţiile de specialitate, rămase fără obiectul muncii.

PNL va ataca în instanţă proiectele

Cătălin Deaconescu, consilier PNL, a declarat că partidul său va ataca în instanță proiectele privind delegarea gestiunii aprobate joi.

”Le atacăm, cu siguranță, așa cum le-am atacat și pe cele din martie. Probabil că de asta le-au reluat și au abrogat hotărârile din martie, pentru că trecuseram de procedura prealabilă și trebuia să primim termen în instanța de contencios. Acum acțiunea noastră rămâne fără obiect, dar, vom face o acțiune nouă, imediat ce hotărârile vor fi publicate”, a declarat Cătălin Deaconescu.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că nu se poate pune egal între serviciul public și proprietate, deci nu este nevoie de două treimi.

Citeşte şi
Camera Deputaţilor, aparent dominată încă de PSD-ALDE, şi-a modificat regulamentul, stabilind, printre altele, că solicitarea
PSD-ALDE la putere? Aţi votat cumva în decembrie 2016 cu protectorii infractorilor? Efectul a fost
Actorul Marius Manole, un critic vocal al puterii în ceea ce privește măsurile luate în
La consultările de la Cotroceni pe Justiţie, PSD-ALDE a venit cu un soi de conceptualizare
Coaliţia PSD-ALDE se pare că a ajuns în faza beligerantă pe faţă. Subiectul conflictului dintre
PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat.
În dezbaterea din Parlamentul European pe modificările operate de PSD-ALDE la Legile Justiţiei, europarlamentarii acestor
Coaliţia PSD ALDE îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea din nou. Tehnica este simplă:
După ce PSD ALDE a reuşit performanţa ca în şase luni să-şi dea jos propriul
Știrea deja nu mai este că X sau Z a fost demis sau înlocuit în
Share