Sorina Matei, cenzurată la Antena 3 prin mesaje interne

Share

Sorina Matei, demisionară de la Antena 3, unde era şeful secţiei Politic, a realizat un interviu cu Traian Băsescu pentru postul la care lucrează acum: B1 TV.

licheauapolitica

Jurnalista şi-a dat demisia tocmai pentru că au fost schimbate condiţiile unui interviu cu preşedintele României, subiect amânat la nesfârşit la ordinele lui Mihai Gâdea.

În faţa acestui interviu, conducerea editorială de la Antena 3 a avut o reacţie care seamănă a cenzură. Ordinul din mesajul intern este limpede: să nu apară nicio clipă realizatoarea interviului.

Detalii în mesajul semnat M. (n.r. – potrivit informaţiilor Reporter Virtual, semnătura M. îi aparţine lui Marius Huc, redactorul-şef al Antenei 3, profesionist în presă, dar sub comanda lui Gâdea, cel care s-a opus permanent realizării unui interviu cu preşedintele Băsescu, cu toate că-n emisiunea sa se plânge mereu că nu are nicio reacţie de la şeful statului).

Mesajul intern:

“basescu este azi la b1. preluam cu video numai daca spune ceva fabulos… in orice caz, nu dam imagini cu moderatorul. daca vorbeste de pensii si avem cadru de ascultare, il ilustram cu pensionari… repet, dam video doar daca declaratia e memorabila, gen cea cu regele… altfel, dam cartoane si citam sursa. putem sa dam carton cu fata lui basescu si sa lasam audio sau carton cu citat…

va rog sa fiti atenti!
m.“

Update 1: Marius Huc a declarat pentru Reporter Virtual că nu este vorba de cezurarea Sorinei Matei, ci este o practică în mai toate televiziunile. “E vorba de a nu face un transfer de notorietate de la un post cu audienţă mare la un post cu audienţă mică. Nu îi creez notorietate lui B1. Era vorba doar de moderator. Asta nu înseamnă că nu am citat sursa. Aşa se întâmplă în multe cazuri şi nu numai la noi”, a mai declarat… tot pe Reporter Virtual

Share