home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Sorina Matei are orientare prorusă, susţine Sorin Oancea (B1)

Sorina Matei are orientare prorusă, susţine Sorin Oancea (B1)

Share

Patronul B1 TV, Sorin Oancea, a explicat decizia postului de a rezilia contractele cu Sorina Matei şi Andrei Bădin. Oancea susţine că Sorina Matei avea o „orientare pro-rusă legată de criza coronavirus”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Urmare a declaraţiei făcută de Sorina Matei pe pagina sa de Facebook, aducem următoarele precizări:

1. Am ales să întrerupem la sfârşitul lunii aprilie contractul pe baza căruia Sorina Matei realiza emisiuni pe B1 TV. Nicio legătură cu Ziua Presei, deşi ”dă bine” ca motiv de victimizare. Nu a fost vorba de nicio notificare prealabilă întrucât aşa au dorit părţile, de comun acord, de la începutul colaborării, lucru omis în postarea Sorinei Matei.

2. Îi reamintim Sorinei Matei că şi data trecută când a încetat să mai realizeze emisiuni la B1 TV a invocat aceleaşi motive de presupusa cenzură. Asta n-a împiedicat-o să revină la B1 TV şi să facă în continuare emisiuni aşa cum şi-a dorit.

3. Accesarea programului ÎMM Înveşt se face pe baza unor criterii clare de calificare, laudele aduse Guvernului nefiind printre acestea. În plus, relaţia directă este cu băncile care acordă credite şi nu cu Guvernul. Ne scapă legătura care ar putea exista între accesarea acestui program şi relaţia contractuală a unui post de televiziune cu un realizator de emisiuni.

4. Nu în ultimul rând, apreciem când o prestigioasă agenţie de presă, Sputnik, laudă un fost realizator de programe de la B1 TV. Ne scuteşte de alte comentarii”, susţine patronatul B1 TV.

„Decizia are legătură doar cu audienţele slabe ale emisiunii şi cu o orientare pro-rusa legată de criză coronavirus, orientare tot mai evidentă în ultima perioadă.

Linia pe care mergea nu corespundea nici realităţii, nici punctului nostru de vedere. De aceea, am renunţat să colaborare, pentru că era o colaborare, Sorina Matei nu era angajată a postului”, a spus Oancea pentru Paginademedia.ro.

În privinţa lui Bădin, Oancea afirma că acestuia i-a expirat contractul.

“Pur şi simplu, contractul cu firma lui era la termen şi nu l-am mai reînnoit”, a declarat Sorin Oancea.

Sorina Matei a anunţat că atât ea, cât şi Andrei Bădin, au rămas fără emisiuni la B1 TV, contractele lor fiind reziliate. Sorina Matei susţine că decizia de anulare a contractelor a venit cu două zile înainte ca Guvernul să anunţe că va susţine presa cu 40 de milioane de euro.

Share