home POLITICA Sorin Oprescu mai poate fi oare oprit?

Sorin Oprescu mai poate fi oare oprit?

Share

Ceea ce s-a intamplat in vinerea mare este un eveniment politic si poate sa devina in timp unul cu o importanta mai mare decat ne dam seama acum. Practic, balbaielile Justitiei, poate pilotata de niste politicieni, au victimizat un politician de linie, propulsandu-l in centrul opiniei publice romanesti.

Efectul prim este ca sansele lui Sorin Oprescu sa intre in turul al doilea de scrutin la alegerile pentru Primaria Capitalei au crescut mult. Daca ajunge primar al Capitalei, are sanse sa mearga pe urmele lui Traian Basescu. Metoda electorala legiferata in Romania, asemanatoare cu aceea din Franta, duce la rezultate asemanatoare.

Este un lucru stiut ca in Franta daca ajungi primar al Parisului te lansezi in politica mare. Avem un fost primar al capitalei Frantei care ulterior, pe capitalul de popularitate castigat, a devenit presedinte al tarii. La fel si in Romania: avem azi un presedinte care s-a lansat pe orbita in anul 2000, devenind surprinzator primarul Capitalei. Aceasta demnitate a fost o racheta pentru Basescu. Victimizat de PSD, a ajuns presedinte al tarii.

Sorin Oprescu, un fel de versiune intelectualizata a lui Traian Basescu, stiutor de rostogolire de vorbe, cu un umor franc de factura asemanatoare cu aceea a “Marinarului”, poate sa mearga pe urmele actualului presedinte, daca isi gestioneaza cu grija si maximizeaza capitalul de simpatie pe care si l-a dobandit acum.

Sa trecem acum la ce m-a enervat azi, tot legat de acest subiect. Emisiunea “Fabrica”, la Realitatea TV, gazda Cristina Sincai, invitati Cornel Nistorescu si Ion M. Ionita. Gazda pune intrebari. Nistorescu reactioneaza vehement, punandu-l la zid pe Oprescu si victimizandu-l astfel si mai tare.

Ionita intervine rezonabil, Sincai iar intreaba, Nistorescu vehement, punand-o la punct si intreband-o de cand face meseria asta. Acum, nu este treaba mea sa ma bag in seama cand se cearta doi oameni, dar ma deranjeaza cand aceasta se intampla in public intre doi ziaristi. In breasla noastra exista o regula nescrisa, pe care marea noastra majoritate o respectam: rufele ni le spalam in familie.

Cornel Nistorescu nu a procedat astfel. In loc sa se lupte cu ideile si sa combata cum vrea, cu argumente logice insa, ii sare in gat moderatorului si-i pune la indoiala competenta. Asa cum am spus, aceasta ma deranjeaza. Un tamplar, daca are probleme profesionale cu alt tamplar care nu pune gledul ca lumea, il ia de o parte, se inchid intr-o camera si discuta cat vor. Apoi ies la apropitar, zambitori, eficienti, si isi continua treaba.

Domnule Nistorescu, nu se face!

Share