home POLITICA Sorin Grindeanu, premier desemnat. Miniştrii vehiculaţi

Sorin Grindeanu, premier desemnat. Miniştrii vehiculaţi

Share

Președintele Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu prim-ministru. Urmează ca Grindeanu să ceară Parlamentului votul de încredere. El se va prezenta în parlament cu programul de guvernare şi lisat miniştrilor.

Din ciudăţeniile Neamţului: Klaus Iohannis l-a anunţat pe Grindeanu că a semnat decretul numirii sale în felul său. “Succes. Klaus Iohannis” – au fost cuvintele trimise de şeful statului. Iniţial, premierul desemnat a crezut că e o glumă.

Atitudinea aceasta glacială se poate datora ameninţărilor şi muşchilor pe care Liviu Dragnea le-a arătat în timpul preparativelor. Dragnea l-a ameninţat cu suspendarea în mod repetat pe Klaus Iohannis. Şi înainte, şi după nominalizarea lui Sevil Shhaideh. Şi înainte de nominalizarea lui Sorin Grindeanu. Şi după aceasta.

Iar se expandează structura guvernamentală

ALDE va deţine trei – patru ministere sau trei ministere pline şi un ministru delegat. Potrivit unor surse, ALDE va avea ministerele Culturii, Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul.

Noul Cabinet mai multe ministere decât actualul. Nu vor fi miniştri din Cabinetul Ponta, cu câteva excepţii. Cabinetul Sorin Grindeanu va avea cel puţin patru noi ministere: Turism, Ape şi Păduri, Românii de Pretutindeni şi IMM-uri şi Antreprenoriat

Cabinetul premierului Sorin Grindeanu

FinanţeEugen Teodorovici Acest om este un politician viclean, cu mintea limpede. Un pericol pentru elucidarea Romanian Panama Papers şi BEPS.

Dezvoltare şi Administraţie PublicăSevil Shhaideh sau Lia Olguţa Vasilescu Cele două nominalizări sunt din filme diferite. Prima este din filmul cu “nu ai vrut-o pe asta prim-ministru, Klaus, lasă că ţi-o bag pe gât la Dezvoltare“. A doua este din filmul cu mafia de la Craiova şi apetenţa acesteia pentru cercurile puterii, care aduc contracte.

ExterneBogdan Aurescu Iniţial, s-a vehiculat numele lui Dan Dungaciu. Aurescu este o soluţie tehnocrată de partid decentă. Omul are o misiune foarte complexă, pe multiple dosare, pe care trebuie să lucreze cu preşedintele Klaus Iohannis.

Georgian Pop cel bine securizat

Apărare sau ComunicaţiiGeorgian Pop Vom urmări cu atenţie cum respectă şi continuă acesta linia pro-NATO şi luptă pentru bugetul de 2% din PIB pentru Apărare.

Finanţe sau Fonduri EuropeneMarius Nica sau Cristian Socol Două nominalizări decente. Sunt oameni competenţi. Depinde de contextul guvernamental cum vor acţiona.

InterneGabriel Vlase sau Mihai Fifor EconomieMihai Tudose SănătateFlorian Popa sau Ionel Sinescu CulturăDaniel Barbu Vor fi multe lucruri rele care se vor petrece la Cultură cu acest domn sclifosit, crispat şi aţos.

Lupta pepinierelor

EducaţieSorin Câmpeanu sau Mihnea Costoiu Sorin Câmpeanu este din pepiniera lui Gabriel Oprea şi are probleme cu doctoratul. Mihnea Costoiu e din pepiniera Ecaterinei Andronescu.

MediuDaniel Constantin AgriculturăDaniel Botănoiu EnergieAndrei Gerea Tineret şi sportGabriel Petrea Este liderul TSD, adică provine din pepiniera de cadre a PSD.

Relaţia cu ParlamentulSteluţa Cătăniciu sau Graţiela Gavrilescu Două nume sinistre în lumea politicii. Următorul pas era Liliana Mincă.

“Fă, Doino” se întoarce

TransporturiMihai Fifor Este omul Liei Olguţa Vasilescu, capul clanului PSD de Craiova. Dacă Transporturile intră pe mâna lui…

JustiţieFlorin Iordache A participat la lovitura de stat din iulie 2012. Se pare că a avut un rol important. Dacă acceptăm rolul analiştilor ruşi în puciul cu jurişti, ar fi fost doar o bună curea de transmisie.

Ape şi PăduriDoina PanăFă, Doino“, se întoarce. IMM-uriFlorin Jianu

Share