home POLITICA Sondaje de opinie pentru demobilizarea electoratului Dreptei

Sondaje de opinie pentru demobilizarea electoratului Dreptei

Share

Trei sondaje de opinie realizate de Avangarde, Sociopol şi IRES dau ca sigură victoria PSD în alegerile de duminică. Dar această aşa-zisă certitudine ar putea fi contrazisă la urne, cum s-a mai întâmplat.

Ea depinde dramatic de prezenţa la vot. Aşa că lupta Stângii acum a devenit aceea de a demobiliza cât mai mult electoratul de dreapta prin sondaje mincinoase, determinându-l să nu se prezinte la vot. Un sondaj PNL realizat de Demoskop arată că prezenţa la vot e decisivă.

La 35% – 40% prezenţă la vot, electoratul PSD, care pleacă de dimineaţă la urne ca la muncă, la cooperativă, izbândeşte. La peste 45% prezenţă, PSD scade sub 38%. La 50% prezenţă la vot, cât estimează germanii de la Demoskop, PSD are 38%, PNL 30%, USR 16%, ALDE 5%. De aici disperarea şi intoxicările acestea.

Şefu’ Guşă face orientarea editorial-politică, pilitura de fier se orientează

Interesant este că în acest joc intră toate televiziunile. Digi24 e controlată de Vasile Dâncu, care controlează şi IRES, care vom vedea mai jos ce rezultate prevede. RTV şi Antena 3 nu mai e nevoie să spunem ce prevesteşte, e clar. B1 TV o face pe obiectiva şi intoxică, semănând tot mai mult cu RTV.

Noutatea e că Realitatea TV ţine isonul. Semnalul a fost dat de Cozmin Guşă, care a anunţat de câteva zile victoria PSD şi înfrângerea Dreptei. Or, dacă Şefu’ zice asta, toţi să orientează, ca pilitura de fier. Până şi iohannistul Rareş Bogdan, care e foate timorat în poziţii şi sotto voce.

SONDAJUL care schimbă tot. Diferență uriașă între PSD și PNL

}n realitate, “sondajul care schimbă tot” şi care “arată diferență uriașă între PSD și PNL” este sondajul IRES, despre care deja am scris. Ce încredere poţi să ai într-un polling făcut de casa de sondaje care-l dădea acum mai bine de doi ani învingător detaşat pe Victor Ponta?

Realitatea manipulării rezidă din prezenţa maximă la vot prognozată, de 42% – 45%, care este un indicator foarte relativ şi fluctuant în funcţie de o serie de factori subiectivi. Insludiv în funcţie de felul cum se pune întrebarea, de cine o pune şi de felul cum sunt adunate apoi datele statistice colectate.

Iată faptele

Sociopol dă PSD 41%, PNL 27%, USR 7%, ALDE 6%. Surpriza (de ce nu ne mirăm că e anunţată de DCNews?) ar fi intrarea PRU în Parlament. Aici se văd clar toate “virtuţile” tipice intoxicărilor stângii reacţionare româneşti. PSD are un scor exact cât trebuie, care denotă wishfull thinking şi comandă politică. PNL are un scor normal, ba chiar optimist.

Sociopol a fost creat de Mirel Palada a să ia locul CCSB, fondat de Dan Voiculescu, prins într-o anchetă a DNA. Este foarte straniu că, asemeni situaţiei din noiembrie 2014, gheretele de sondaj amintite, arondate politic, spală creierele românilor, în timp ce două case serioase de sondaj, ca IRSOP sau CSOP (care înseamnă Kantar TNS România), nu se manifestă public.

Sondaje mincinoase controlate politic

Cel mai important este că se încearcă manevra ca electorii tipici USR, nemulţumiţi de PNL, ce ar vota cu această nouă formaţiune politică, să fie puternic influenţaţi să nu se prezinte la vot. Ei sunt masa critică pe care a reuşit să o dizloce Klaus Iohannis la alegerile din noiembrie 2014. Acum, PSD Partida Rusă & Prietenii încearcă să o demobilizeze.

A nu se uita filtrul pus la Diaspora, care face ca aceasta să se prezinte în număr cât mai mic la vot. Iar acesta este dramatic de mic. Alte două sondaje au acelaşi scop demobilizator pentru segmentul cel mai dinamic (dar totodată cel mai fragil) al electoratului de dreapta.

Avangarde PSD 43%, PNL 27%, USR 7%, ALDE 6%. Avangarde este controlat, evident, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al premierului PSD Victor Ponta, deci…

IRES dă PSD 44%, PNL 23%, USR 7%, ALDE 6%. Cum se observă, aceeaşi cabală nenorocită. PSD stă sus, ţuţui, încă un procent de la cumătrul Dâncu, să trăiască fratele nostru de arme, care se manifestă numai în momentele importante.

În rest, este endepandant politic, tehnocrat. Dom’ Profesor. ALDE, de asemenea, n-are treabă, 6%, talpă în toate aceste sondaje. În noiembrie 2014, IRES dădea 55% Victor Ponta, 45% Klaus Iohannis. Ştim ce rezultate au fost. Cât mai pun românii botul la aceste vrăjeli de doi lei?

Miza: PSD, un partid mic, simulează din nou puterea, bazându-se pe absenteism

Am mai vorbit despre modul cum intoxică România succesiunea FSN-FDSN-PDSR-PSD, simulând că este mult mai puternică decât în realitate. Inclusiv prin sondaje. Ţin minte şi acum sondajele maniulatoare Gallup din toamna anului 1992. Să analizăm acum această simulare de putere matematic, pe fiecare tur de scrutin, din anul 2000 încoace.

Excludem alegerile din anul 2012. Cazul este atipic. USL era o coaliţie care a acţionat în condiţii aparte, după o lovitură de stat. Seamănă cu cazul, atipic şi el, al alegerilor din 1990, când ne aflam după o dictatură.

Alegeri legislative 2000. PDSR şi PUR au obţinut 3.950.000 de voturi, adică 22% din totalul voturilor electorilor cu drept de vot. PDSR şi PUR au luat însă 37% din locurile din Parlament, pentru că prezenţa la vot a fost de 65%.

Dincolo de minciună şi intoxicarea opiniei publice

Alegeri locale 2004. PSD a primit 2.950.000 de voturi, adică 16,5% din voturile românilor. Prezenţa la vot a fost de 50,5%, aşa că PSD a luat 38% din fotoliile aleşilor locali.

Alegerile legislative 2004. PSD-PUR a obţinut 3.800.000 de voturi. Acasta reprezintă 20,5% din totalul cetăţenilor cu drept de vot. Prezenţa la vot a fost de 58,5%, iar PSD a obţinut 38% din locurile din Parlament.

Alegeri locale 2008. PSD a luat 2.300.000 de voturi, reprezentând 12,5% din populaţia cu drept de vot. Prezenţa la vot a fost de 50,5%, aşa că PSD s-a cocoţat în scaunele aleşilor locali cu 30% dintre opţiunile disponibile.

Alegeri legislative 2008. PSD ia 2.350.000 de voturi, reprezentând 12,8% dintre totalul votanţilor. Prezenţa la vot e de 39%. PSD obţine 33,1% dintre voturile valabil exprimate..

Alegeri locale 2016. PSD a adunat 2.900.000, reprezentând 15,8% dintre românii cu drept de vot. Cu cât ai tot mai puţine voturi, şi ştii asta, te străduieşti să faci astfel ca prezenţa la vot să fie tot mai mică, mereu mai mică. În primăvară, “marele” PSD a obţinut 34,83% dintre opţiunile de vot, în condiţiile în care voturile pentru PSD au reprezentat cam 17% din totalul electorilor.

Asta înseamnă să fii mafiot! Aşadar, alegătorii de dreapta, care spun “nu mă duc la vot, că n-am încredere în Nicuşor Dan şi de PNL mi-e silă“, trebuie să-şi ia cu ei lămâia şi să voteze neapărat, în număr cât mai mare.

De ce? Pentru că altfel nu se poate. La orizont sunt vremuri extrem de tulburi, în care s-ar putea să pierdem teritorii ale ţării, dacă nu avem un Parlament responsabil. Vom reveni asupra subiectului.

Citeşte şi
Extrema dreaptă şi stângă sunt în Bundestag. Merkel e cancelar

Extrema dreaptă şi extrema stângă au reuşit să intre în Bundestagul german, unde vor avea

Dreapta trebuie să aibă candidaţi unici la primării

Oricât de visător aş putea să par când afirm asta, aşa stau lucrurile: Dreapta trebuie

Armaghedonul Oligarhilor 29. Rusia, liberalii şi virusul antiamerican

Încă din anul 2007 se prefigurau marile jocuri geopolitice de acum, dintre Rusia şi SUA,

Prezidenţialele şi izolarea lui Băsescu

Nou-formata cuplă de conjunctură PNL-PDL pare că urmăreşte izolarea lui Traian Băsescu pe scena politică.

VIDEO Culoarul electoral tot mai îngust al lui Crin Antonescu

Din momentul în care Crin Antonescu şi PNL au părăsit fosta USL, liderul acestui partid

Rebranduirea lui Crin Antonescu

PSD şi PNL se luptă acum poate pe cât din electoratul USL migrează de la

PNL pierde oricum

Indiferent ce va face în continuare, Partidul Naţional Liberal a intrat acum pe o pantă

MERGEŢI LA VOT!

Până la acest moment, prezenţa la vot mă îndrituieşte să trag concluzia că în acest

Prietenilor mei de dreapta, care sînt de stînga

Am şi eu, ca orice om, problemele mele cu prietenii. De pildă, cînd ne certăm

Revista presei. Caterinca SO Vantu

~PNL, partid din stanga~coreenii vor sa nuclearizeze~in barlogul lui Ratko Mladici~Ilefor in insolventa~alimentele se vor

Share